Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Aszalt szilvás göngyölt csirkemell
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Vörösboros mártás
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g aszalt szilva48 kcal
Összesen
656
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Aszalt szilvás göngyölt csirkemell
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Vörösboros mártás
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g aszalt szilva96 kcal
Összesen
1312
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Aszalt szilvás göngyölt csirkemell
-
48.2g csirkemellfilé58 kcal
-
14 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.9g olívaolaj34 kcal
Vörösboros mártás
-
24.1g száraz vörösbor20 kcal
-
6g víz0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.8g aszalt szilva12 kcal
Összesen
158
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 290.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
656
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1509.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 949 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 580.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1312
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Aszalt szilvás göngyölt csirkemell
Vörösboros mártás
-
0.5 dl víz
-
0.5 dl habtejszín
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 késhegynyi fahéj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Aszalt szilvás göngyölt csirkemell
- A húst megmossuk, leitatjuk, picit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.
- A vékony és kb. 4x15 cm-es hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük. A marinírozott fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.
- Egy teflon serpenyőben kb. 4 kanál olívaolajat forrásig hevítünk, és ebben a göngyölegek minden oldalát pirosra sütjük. Egy jénai tálra téve melegen tartjuk.
Vörösboros mártás
- Egy nagyobb lábasban a mártás hozzávalóit, a tejszín kivételével kb. 10 percen keresztül forraljuk. Tűzről levéve botmixerrel pépesítjük a szilvákat, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet fedő nélkül 3-4 percen keresztül, sűrűsödésig összeforraljuk.
- A húsgöngyölegeket ekkor belerakosgatjuk a forró mártásba, és lefedve, lassú tűzön a húst is megforrósítjuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 27974
- Feltöltés dátuma: 2014. március 31.
Ajánló
A hús legyen nagyon vékony, kb. 0.5 cm vastagságú. Köretnek burgonyakrokett illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Vasárnapi ebédnek szántam, de változott a program, így az ezt követő, szürke és esős hétköznapon került asztalra, szívderítően. :) !