r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

656
Kalória
46.7g
Fehérje
34.7g
Szénhidrátok
29.1g
Zsír
290.3g
Víz
173.8g
Koleszterin
3.2g
Rost
20.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 1312 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1312 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

  1. A húst megmossuk, leitatjuk, picit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.
  2. A vékony és kb. 4x15 cm-es hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük. A marinírozott fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. Egy teflon serpenyőben kb. 4 kanál olívaolajat forrásig hevítünk, és ebben a göngyölegek minden oldalát pirosra sütjük. Egy jénai tálra téve melegen tartjuk.

Vörösboros mártás

  1. Egy nagyobb lábasban a mártás hozzávalóit, a tejszín kivételével kb. 10 percen keresztül forraljuk. Tűzről levéve botmixerrel pépesítjük a szilvákat, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet fedő nélkül 3-4 percen keresztül, sűrűsödésig összeforraljuk.
  2. A húsgöngyölegeket ekkor belerakosgatjuk a forró mártásba, és lefedve, lassú tűzön a húst is megforrósítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Vasárnapi ebédnek szántam, de változott a program, így az ezt követő, szürke és esős hétköznapon került asztalra, szívderítően. :) !

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!