r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-diós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Aszalt szilvás-diós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A réteshez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A réteshez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A réteshez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.8 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    2630 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 5038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A réteshez

  1. Az aszalt szilvát felnegyedeljük.
  2. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból 4-4 db-ot egymásra fektetünk.
  3. Vastagon megszórjuk dióval, egyenletesen elosztjuk rajta a szilvát, meglocsoljuk a vajjal és mézzel, majd megszórjuk a fahéjjal.
  4. Feltekerjük, mint a piskótatésztát. Megkenjük a felvert tojással.
  5. Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  6. Ha kissé kihűlt, leöntjük a felolvasztotttortabevonóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18346
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 30.

Ajánló

Aszalt szilvából a konzervben kapható szirupos változatot ajánlom. Ha kissé korábban pirul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 2010-es Ráma receptnaptárban találtam ezt a könnyen elkészíthető rétest. 2 rúd lesz belőle.

Hozzávalók

A réteshez

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...