r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 895 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 1788 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3516 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon, vagy az aszalt paradicsom olaján megpirítjuk.
  2. Miután elkészült, kivesszük egy tányérra.
  3. A serpenyőbe most beletesszük a tejfölt és a tejszínt, valamint a kockákra vágott aszalt paradicsomot.
  4. Miközben sűrítjük, apróra vágjuk a bazsalikomleveleket is.
  5. Amikor a tejszínes szósz elérte a megfelelő sűrűséget, akkor visszatesszük a csirkefalatokat és együtt főzzük még pár percet, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Az apróra vágott bazsalikomot is ekkor adjuk hozzá.
  7. Amikor elkészült, tésztával és pirított fenyőmaggal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4886
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Tésztához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta akartam kezdeni valamit a polcomon lévő aszalt paradicsommal, de nem volt kedvem quiche-t csinálni belőle, mint máskor, így jutott eszembe ez a csirkés, tejszínes étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...