r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsom fűszeres olajban

Gizi
Aszalt paradicsom fűszeres olajban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1613
Kalória
5.9g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
171.3g
Zsír
502.9g
Víz
-
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2559.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    2161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    502.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    3218 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2367 micro
Összesen 1613 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    4322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1005.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1011 micro
  • β-karotin
    6436 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4735 micro
Összesen 3228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1804 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni).
  2. Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, majd adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot (v. a szárított bazsalikomot), az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.
  3. Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is).
  4. Az üveget tegyük be a hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.
  5. Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

A paradicsom napon való aszalása kicsit hosszabb ideig eltart, de a végeredmény olyan finom, hogy mindenképpen megéri a várakozást.

További receptek

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...