r
Nosalty Logó

Aszalt meggyes-csokis cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Aszalt meggyes-csokis cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 3358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimért száraz anyagokat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj és só) összekeverjük.
  2. Egy másik, nagyobb edényben kikeverjük a tojást a cukrokkal, ha kicsit kivilágosodott, kihabosodott már, akkor hozzáadjuk a puha vajat, (én a mikróban szoktam kicsit felpuhítani, de nem teljesen felolvasztani) és tovább keverjük.
  3. Ha ezmár egyneművé vált, hozzákeverjük 2-3 részletben a lisztes keveréket, s közben adagolhatjuk a tejet is bele.
  4. Ha összeállt a tészta, hozzákeverjük az aprított aszalt meggyet és étcsokit.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat helyezünk, egy evőkanál segítségével,nem túl közel egymáshoz és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5952
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

A recept variálható más aszalt gyümölccsel és magvakkal, készíthető sima liszttel is. (Kikeveréséhez elegendő egy fakanál, nem igényel túlzott kidolgozást.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már 2-3 hónapja lapult a konyhaszekrényben egy csomag aszalt meggy, de én nem akartam csak úgy megenni, így hát egy ideig tervezgettem mibe is rakjam bele. Kerestem recepteket hozzá, de nem nagyon találtam, majd néhány kekszreceptet átolvasva, megalkottam a sajátomat az itthon található alapanyagokból. Némi alakítást még talán igényelne, mert nem lett olyan ropogós és omlós mint terveztem, puha maradt a belseje, de nekünk így is nagyon ízlett. Talán a tojást kellene kihagyni...majd legközelebb megpróbálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...