Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
393
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
193 kcal
-
80g aszalt szilva192 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
1180
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
63.1g kacsamell85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.6g aszalt sárgabarack30 kcal
-
12.6g aszalt szilva30 kcal
-
7.9g vörösbor7 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj33 kcal
Összesen
185
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
393
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1590.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 936 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.3 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 387.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 2046 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
1180
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 dkg aszalt sárgabarack
-
8 dkg aszalt szilva
-
0.5 dl vörösbor
-
rozmaring ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a vörösborba.
- A két kacsamellet megszabadítjuk a bőrétől, sózzuk, borsozzuk, középen felszúrjuk, és megtöltjük a beáztatott aszalt gyümölcsökkel.
- Megszórjuk rozmaringgal.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a megtöltött kacsamelleket, lefödjük, és egyenletesen átsütjük.
- Tálaláskor ferdén szeleteljük a kacsamelleket, hogy minden szeletbe jusson aszalt gyümölcs.
- Ha megmarad az aszalt gyümölcsökből, készíthetünk melléje köretnek aszalt gyümölcsökkel és kukoricával gazdagított rizst.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 5726
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kattika
126 recept
Drága öcsém 18 éves születésnapi ebédjének egyik fogása volt. Nagyon szerettük!:)