Árvácska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A barna tésztához
A sárga tésztához
A rózsaszín tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g puncs pudingpor43 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
Összesen
1285
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A barna tésztához
A sárga tésztához
A rózsaszín tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
300g vaj2151 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
Összesen
5141
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
A barna tésztához
-
18.5g tojás23 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
4.5g csokoládés pudingpor17 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A sárga tésztához
A rózsaszín tésztához
A krémhez
-
20.2g vaj145 kcal
-
20.2g porcukor78 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0 kcal
Összesen
347
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.2 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 726 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
1285
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 294 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3859.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 1643 mg
-
Nátrium 1202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 568.9 g
-
Cukor 421 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 467.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2904 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 1621 mg
-
Retinol - A vitamin: 2865 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2678 micro
Összesen
5141
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
A barna tésztához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
1.5 tasak csokoládés pudingpor
-
1 kk sütőpor
A sárga tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 kk sütőpor
A rózsaszín tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 tasak puncs pudingpor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
30 dkg vaj
-
30 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A barna tésztához
- Sárga és rózsaszín tészta készítése:
- Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
- Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
- Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
- Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
- Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
- Beleöntjük a gericformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
- Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.
- Barna tészta készítése:
- Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
- Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
- Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
- Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogyne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
- Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
- Összeállítás:
- Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
- Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
- Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
- Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
- Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
- A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
- A színes rudakat kettévágjuk.
- A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
- A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
- Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
- Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
- A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
- Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
- Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
- Kis pihentetés után óvatosan göngyöljök ki a ruhából és tegyük tálcára.
- Hintsük meg porcukorral.
- Az asztalon tálaláskor szeketeljük, akkor amikor elfogyasztjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 298
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 77007
- Feltöltés dátuma: 2009. október 19.
Ajánló
Ünnepi alkalmakra, felér egy tortával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon dekoratív, és csoda finom, könnyű sütemény. Elkészíteni kicsit macerás, de a végeredmény megéri a fáradozást. Akkor kell ügyesnek lenni, mikor az ember rakja össze. Megsütni nem több, mint egy piskótatekercset. Többször vettem vele részt sütiversenyeken, és lett első, lett különdíjas. Legnagyobb elismerés azonban, mikor a családi asztalon, egy ünnepi ebéd után addig szeleteljük, míg elfogy.