r
Nosalty Logó

Árvácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Árvácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 1285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 5141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 1285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2678 micro
Összesen 5141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Sárga és rózsaszín tészta készítése:
  2. Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
  4. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
  5. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
  6. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
  7. Beleöntjük a gericformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
  8. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.
  9. Barna tészta készítése:
  10. Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
  11. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
  12. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  13. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
  14. Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogyne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
  15. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
  16. Összeállítás:
  17. Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
  18. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
  19. Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
  20. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
  21. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
  22. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
  23. A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
  24. A színes rudakat kettévágjuk.
  25. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
  26. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
  27. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
  28. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
  29. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
  30. Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
  31. Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
  32. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljök ki a ruhából és tegyük tálcára.
  33. Hintsük meg porcukorral.
  34. Az asztalon tálaláskor szeketeljük, akkor amikor elfogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 77000
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra, felér egy tortával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon dekoratív, és csoda finom, könnyű sütemény. Elkészíteni kicsit macerás, de a végeredmény megéri a fáradozást. Akkor kell ügyesnek lenni, mikor az ember rakja össze. Megsütni nem több, mint egy piskótatekercset. Többször vettem vele részt sütiversenyeken, és lett első, lett különdíjas. Legnagyobb elismerés azonban, mikor a családi asztalon, egy ünnepi ebéd után addig szeleteljük, míg elfogy.

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...