Articsókás tonhalsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g spenót8 kcal
-
200g articsóka38 kcal
-
60g tonhalkonzerv119 kcal
-
116 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
Összesen
282
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g spenót17 kcal
-
400g articsóka75 kcal
-
120g tonhalkonzerv238 kcal
-
232 kcal
-
10g kapribogyó2 kcal
Összesen
564
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13.9g spenót2 kcal
-
55.6g articsóka10 kcal
-
16.7g tonhalkonzerv33 kcal
-
12.5g szárított paradicsom32 kcal
-
1.4g kapribogyó0 kcal
Összesen
77
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1329.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 147.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 233 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2272 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 5401 micro
Összesen
282
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2659.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 1038 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 295 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 323 micro
-
K vitamin: 465 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4543 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 41312 micro
-
Lut-zea 10802 micro
Összesen
564
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 631 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5738 micro
-
Lut-zea 1500 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg spenót
-
10 db szárított paradicsom
-
2 teáskanál kapribogyó
Elkészítés
- A spenótleveleket megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Két tányéron elosztjuk.
- Az articsóka fejeket lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, és a spenótleveleken elosztjuk.
- A tonhalat a konzervből villával kapargatjuk a salátára, a két tányéron elosztva. (Így semmi mást nem kell elmosni, csak a konzervdobozt kidobni, messzire.)
- A szárított paradicsomokat felkockázzuk, és a kapribogyóval együtt elosztjuk a salátákon.
- Azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1695
- Feltöltés dátuma: 2016. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Némelyik saláta száraz lehet tetemes mennyiségű szósz nélkül. A másik lehetőség, hogy olyan összetevőket használunk, amik eleve nedvesebbek.