Arató körte torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sisy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Körte
Tészta
Összesen
307
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Körte
Tészta
Összesen
3665
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 98.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
307
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 194.3 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1765.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.4 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
3665
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Körte
- A körtéket megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk. Vigyázzunk, hogy a cipkáját hagyjuk meg.
- A vizet felforraljuk a citromlével, a fahéjjal és a kevés nádcukorral, majd beletesszük a körtéket. Ha nem lepné el a víz teljesen őket, akkor öntsünk még hozzá vizet. Kb. 10 percig főzzük, kis lángon, fedővel. Miután elzártuk alatta a lángot, hagyjuk benne a körtéket és rajta a fedőt, amíg a tészta elkészül.
- A szoba-hőmérsékletű vajat keverjük össze a cukorral és a tojással, ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a darált diót, a sütőport és a fahéjat. Jól keverjük össze a masszát.
- Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, és simítsuk bele a tésztát. Öntsük le a a vizet a körtékről, és egyesével nyomjuk bele a tésztába, egymás mellé, körülbelül ugyanakkora távolságokra.
- Tegyük 180 fokos sütőbe, 1 órára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. Hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágnánk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x24
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1075
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Ajánló
Egyszerű, gyors sütemény, egy kevésbé népszerű körtefajtából.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Sisy
1 recept
A barátnőmmel szedtünk egy jó nagy adaggal, aminek a fele azonnal elfogyott. A maradék egy darabig várakozott a konyhában, süti lett belőle.