Arab joghurtzselé
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g joghurt366 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g pálinka18 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
64g víz0 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
79.3g joghurt48 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
5.3g citromlé1 kcal
-
1.1g pálinka2 kcal
-
1.1g lapzselatin4 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
1.3g csokoládédara7 kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 159.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1734.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 638.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Joghurtokat tálba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, a sót, az arakot, a citromhéjat és a levét. (1 citromtól markánsan citromos lesz az íze, aki lágyabb ízre vágyik, az csak a felét öntse hozzá.).
- Zselatinlapokat hideg vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk, és 8 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk. Kihűtjük, és a joghurthoz keverjük. (A zselatinfixet melegítés és áztatás nélkül a joghurthoz keverjük.)
- Tálkákba öntjük - ez az adag 4 tálkához elég - tetejét étcsokoládé-reszelékkel díszítjük. Egy órára hűtőbe rakjuk.
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8097
- Feltöltés dátuma: 2010. november 06.
Ajánló
Ha valaki gyerekeknek is szánja, akkor hagyja el az ánizsos pálinkát, az arakot. Egyébként az arak egyes állítások szerint ízben egészen hasonlít a hazánkban jobban beszerezhető uzo-ra, azt hiszem az esküvős példányban is az volt. Én legutóbb egy kanál fehérrummal csináltam, de ez nem autentikus. A tetejét eredeti recept szerint vastagon kell beborítani reszelt étcsokoládéval, de a kép miatt én most ezt megvariáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az úgy volt, hogy nyáron esküvőre voltunk hivatalosak. Minden házi készítésű volt, így igazán jóllakottan pihegtünk a desszertsorhoz érve. Gyermekeim maradékát is eltüntetve, már rá se bírtam nézni a tortákra, mikor megjelent az első gyerkőcöm egy pohárkával, benne valami fehér micsodával (pontosabban inkább hasonlított a menzás tejbepapi kakaós, gusztustalan kutyulmányához.). Az orrom alá dugta, hogy ezt inkább egyem meg én, aztán érkezett még kettő. Az utolsó adag már egészen felismerhetően desszertnek nézett ki, így azzal kezdtem. Mondanom se kell, hogy mind a hármat belapátoltam, és már a következő hétvégén elkunyiztam a receptet. Szerintem isteni.