r
Nosalty Logó

Arab húsos rétestekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Arab húsos rétestekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1497 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 374 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1497 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a darált húst, kevergetve megpirítjuk.
  2. Ízesítjük az apróra vágott chilipaprikával, sóval, borssal és hozzákeverjük a tojást. Hagyjuk hűlni.
  3. A réteslapokat egyszerre, egy olló segítségével négy egyenlő lapra vágjuk.
  4. A vajat felolvasztjuk, egy lapot megkenünk vajjal, ráhelyezünk egy másik lapot, a rövidebb oldalára 1-2 kanál tölteléket teszünk, a tészta széleit a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a töltött rétesbatyukat. Így járunk el a többi tésztalappal is.
  5. A kész rétesbatyukat olvasztott vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  6. Melegen kínáljuk ízlés szerinti mártással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19858
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 12.

Ajánló

A tölteléket ízesíthetjük aprított petrezselyemmel. Keleties ízvilágot érhetünk el, ha őrölt római köménnyel, fahéjjal ízesítjük a darált húst. A kész tekercsekhez jól illik a joghurttal elkevert cukkinikrém.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában szívesen kalandozok a keleti ételek világában. Ezért szinte egyértelmű volt, hogy a gasztroblogok között meghirdetett "Vigyázz, Kész, Főzz!" azaz a VKF! játék XXXVI. fordulójának "Világjáró fazék" témájára is két keleti étellel, illetve ennek a magyarosított változatával készültem. Az egyik étel az arab húsos rétesbatyu, a másik a török palacsinta. (Remélem  Elif megismertet minket az utóbbi étel eredi változatával :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...