r
Nosalty Logó

Angyaltorta ReformGalócától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Angyaltorta ReformGalócától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 78 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
  2. Összekeverjük a liszteket, keményítőt, sót és szódabikarbónát. A többi hozzávalót is kimérjük.
  3. Elkezdjük kézi mixerrel felverni a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadagoljuk az eritritet, majd az aromát és a citromlevet. Kemény habbá verjük. (Kipróbáltam, és nem esett a fejemre, amikor fejjel lefelé fordítottam.:) )
  4. A mixert leállítjuk, és beleszitáljuk a lisztes keveréket, ami fennmarad a szitán, azt is óvatosan hozzáöntjük. A mixert a legalacsonyabb fokra állítjuk, és összekeverjük a tésztát.
  5. Egy 18 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és egy kanállal beleadagoljuk a masszát, a tetejét elegyengetjük.
  6. Mehet a sütőbe 15-18 perce. (Figyeljünk oda rá, a sütők különbözőek!)
  7. Tűpróbát végzünk, ha kész, fejjel lefele fordítva rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. (A formát levehetjük, a sütőpapírt elég leoperálni akkor, amikor már kihűlt, bár én nem bírtam sokáig várni).
  8. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1803
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 10.

Ajánló

Joghurt, lekvár, banán, marcipán, csokiszósz...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a neten a fittkonyha oldalán találtam. Átalakítottam, így most nem émelyítően édes. Diétás, jól variálható "torta". Készítettem már  3 tojásból is, akkor egy kicsit kevesebbet raktam bele mindenből. Illetve a mandulaliszt nem fontos bele, ha nincs otthon, nélküle pár perccel kevesebb ideig kell sütni.  Nagyon szeretem, mindenképp ajánlom, ha akad otthon pár megmaradt tojásfehérje!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...