r
Nosalty Logó

Angolos, fűszeres húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Angolos, fűszeres húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

ragu

összeállítás

Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

ragu

összeállítás

Összesen 3277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

ragu

összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7472.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    5689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 3277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 208 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tészta

ragu

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével helyezzük a tésztát belisztezett deszkára, és vágjuk ketté 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik darabot nyújtsuk ki, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába.
  5. Igazgassuk el a szélén, az alját szurkáljuk meg villával, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.
  6. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, és tegyük félre.

ragu

  1. A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Dobjuk rá a finomra aprított lila hagymát, és pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a darált sertéshúst, a borókabogyót és a babérlevelet. Amikor a hús fehéredni kezd, jöhet bele a felkockázott alma, valamint az aszalt vörösáfonya.
  3. Sózzuk-borsozzuk, locsoljuk rá a vörösbort és a narancslevet, és adjuk hozzá a fűszereket. Hintsük meg egy kanál liszttel, majd öntsük fel a vízzel, és gyakori kevergetés mellett főzzük addig, míg kellően besűrűsödik, majd szedjük ki a babért és a borókabogyókat, és tegyük félre.

összeállítás

  1. A fűszeres, húsos ragut az elősütött pitetésztára halmozzuk, és elegyengetjük.
  2. Lefedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Körben az oldalán hozzányomogatjuk a tésztát az alsó réteghez, és levágjuk a túllógó felesleget - ebből akár díszítést is készíthetünk a tetejére.
  3. A pite tetejét lekenjük tojássárgájával, majd egy éles késsel lyukakat vágunk rá, hogy a gőz távozhasson. Visszatesszük a sütőbe, és 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 22456
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 19.

Ajánló

Mivel ízvilágában az angol karácsony elmaradhatatlan fogását, a mince pie-t idézi, a legbátrabbak meg is porcukrozhatják a végén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges ízvilágú húsos pite a műfaj kalandos kedvű rajongóinak, és az anglomán lelkületűeknek, amit akár ünnepi fogás gyanánt is elkészíthetünk.

Hozzávalók

tészta

ragu

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...