r
Nosalty Logó

Ananászos sajtos sertéskaraj Andutól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos sajtos sertéskaraj Andutól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

burgonyapüréhez

Összesen 878 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

burgonyapüréhez

Összesen 3513 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

burgonyapüréhez

Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3418.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 878 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.6 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13673.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2477 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    3485 mg
  • Nátrium
    6901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 3513 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

húshoz

burgonyapüréhez

Elkészítés

húshoz

  1. Először szeletekre vágjuk a karajt, ezután a szeleteket finoman klopfoljuk, majd fűszerezzük mindkét oldalát sóval, borssal.
  2. Ha ezzel elkészültünk, olaj nélkül kerámia serpenyőben hirtelen megsütjük mindkét oldalát, csak amíg "kérget" kap. Ezután a szeletekre elhelyezzük a tetszés szerint darabolt ananászt, és bőven megszórjuk sajttal.
  3. A husikat egy tepsibe helyezzük (én a hús alá egy sütőzacskót szoktam tenni, félbevágom, és a tepsibe teszem.) Előmelegített sütőben sütjük kb. 15-20 percig.
  4. Ha ezzel elkészültünk, jöhet a burgonyapüré. A meghámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben főzzük. Ha már puha a burgonya, akkor szűrés után ízesítjük sóval, ételízesítővel, egy evőkanál vajat teszünk bele, valamint kb. 3 dl tejet. Ettől bársonyos lesz a pürénk. Ezután összetörjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 5288
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elkészült husit tálaljuk burgonyapürével és ananásszal! Jó étvágyat mindenkinek!

Hozzávalók

húshoz

burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...