r
Nosalty Logó

Ananászos-cheddar sajtos csirkeburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos-cheddar sajtos csirkeburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 1516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a húsokat. A melleket bepácoljuk a sóval, a borssal és az olívaolajjal, majd alufóliával lefedve hűtőbe rakjuk 10 percre.
  2. A pihentetés után 180 fokon először 10 percig sütjük a csirkemelleket. Ezalatt felszeleteljük az ananászt ujjnyi vastag karikákra, majd megszabadítjuk a héjától és a keményebb közepétől. A húsokat a sülés félidejénél megfordítjuk, de most már rájuk is helyezzük az ananászokat, majd mehet is vissza a sütőbe. A 10 perc lejártával a sütőből kivéve ráreszeljük a cheddar sajtot az ananászos sült tetejére, és a sajt olvadásáig még visszarakjuk kicsit a sütőbe.
  3. A továbbiakban előkészítjük a többi hozzávalót. A puffancsokat kettévágjuk, és belsejüket megpirítjuk. Jó lehet ehhez egy forróra hevített serpenyő is. Karikákra vágjuk a hagymát, a salátát pedig leveleire szedjük.
  4. Tányérra helyezzük a puffancs alsó felét, majd megkenjük tejföllel. Jöhet rá a saláta, amire ráhelyezzük az ananászos-sajtos csirkemellet. Végül jöhetnek a hagymakarikák, és az egészet megkoronázzuk a puffancs tetejével. Zöldségekkel, a bűnözés megtartása érdekében sült burgonyával tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2834
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A különböző gyorséttermekben is igyekszem mindig a finomság csirkés változatát enni, hogy egy kicsit jobban essen, ne csak a gyomromnak, a szívemnek is. Ez az otthoni recept különösen megtetszett, ugyanis kitűnő benne az édes-sós ízek kavalkádja.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...