r
Nosalty Logó

Amerikai csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Amerikai csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 3213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Tortaformát (vagy amiben sütjük) kivajazzuk, lisztezzük.
  2. A vajat, a csokoládét és a vizet összeolvasztjuk.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  4. A tojások sárgáját a langyos csokoládés keverékkel kikeverjük.
  5. Összevegyítjük a lisztet, kakaóport, sütőport, diót és keményítőt. Hozzákeverjük a csokoládés keverékhez.
  6. A tésztát megkóstoljuk, ha kell, adhatunk hozzá porcukrot. Majd lazítjuk a fehérjehabbal.
  7. Vajazott, lisztezett formában sütjük (nálam 26 cm átmérőjű tortaforma), kb. 30 perc alatt elkészül.
  8. A formából kivéve hűtjük. Tetszőlegesen krémmel megtöltjük/kenjük, vagy tejszínhabbal, fagyival kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23519
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 07.

Ajánló

Magában is finom, de kínálhatjuk fagyival, tejszínhabbal, tortakrémmel. Könnyű, finom és puha a tésztája. A dió elhagyható, vagy kiváltható a tésztában. A vajat margarinnal is helyettesíthetjük. Sokáig puha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öööö...mire is fogjam a süti sütést??? 1. Nyelvtanulás: angolul, a világhálót böngészve... 2. Nyaralni megyünk, így ki kellett üríteni a hűtőt úgy, hogy olyan sütit süssek, ami vihető, kézbe vehető. 3. Izgalmas dolog új recepteket kipróbálni. :) Az eredeti recept 4 tojást használ csak, keményítő és dió nélkül. A porcukrot én csak kóstolás után ajánlom beletenni, ha kell. Tejcsokival dolgozva nekünk nem kellett bele plusz cukor. A csokoládé édességével, kakaótartalmával játszva más-másféle tésztát kaphatunk. Rizsliszttel gluténmentes, de természetesen használhatunk bármilyen lisztet hozzá. Folyékony, könnyű tésztánk lesz, de szépen megsül, jó tartásúvá. Ideális tortaalap is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...