Amerikai almás pite loebtől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
8g xilit18 kcal
-
6g víz0 kcal
-
22g vaj157 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
Összesen
430
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
60g xilit144 kcal
-
48g víz0 kcal
-
175g vaj1255 kcal
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
Összesen
3429
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
430
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 146.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 850.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 1174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
3429
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához összekeverjük a cukrot, a lisztet, sót, a puha vajat vagy sütőmargarint, majd hozzáöntjük a 6 ek jeges vizet.
- Miután összeállt a tészta, hűtőbe tesszük.
- Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük.
- Ráöntjük a citrom levét és héját.
- A cukrot, a fahéjat és a lisztet összekeverjük egy tálba, és ráöntjük az almára.
- A tésztát elfelezzük.
- Egyik felét kinyújtjuk, és a formába tesszük, majd az almát a tésztára halmozzuk úgy, hogy középen több legyen.
- Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk, kb. 1,5 cm széles sávokat vágunk, és rácsosan rátesszük az almatöltelékre.
- A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához.
- 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tésztarács szép barna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 85 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5925
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Ajánló
26 cm-es kapcsos kör tortaformában szoktam sütni, amit sütőpapírral kibélelek. Így nem tud az almás töltelék kifolyni a formából.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tóth Bernadett
48 recept
Interneten találtam ezt a receptet, azóta nagyon sokszor kellett már megsütnöm, mert a férjem nagyon szereti.