r
Nosalty Logó

Amerikai almás pite egészségesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Amerikai almás pite egészségesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

455
Kalória
5.3g
Fehérje
69.7g
Szénhidrátok
19.4g
Zsír
122.8g
Víz
111g
Koleszterin
7.3g
Rost
35.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2729 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    736.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 2729 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe beletesszük a csipetnyi sót, majd a hideg vajat hanyagul belekockázzuk, és kézzel vagy robotgéppel elkezdjük szétmorzsolni. Hozzáadjuk a tojást, és ha igényli, akkor egy löttyintésnyi jeges vizet, de csak annyit, hogy a tészta elváljon a keverőedény falától.
  2. Ha kész, fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 perce a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. Addig míg a tészta pihen, az almákat megpucoljuk, kivesszük a magházát, és kisebb kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit, és jól átkeverjük.
  2. A tésztát kettévágjuk, mind a kettőt a piteformánk méretével azonos méretűre nyújtjuk. A piteformát kivajazzuk, és beletesszük az egyik tésztát, majd ráhalmozzuk az almás tölteléket, végül befedjük a másik tésztával.

Tetejére

  1. Ha lennének lelógó részek, akkor azt levágjuk, villával körbenyomkodjuk a szélét, középen megszurkáljuk, majd a tészta közepén egy kört kivágunk. Megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a cukorral a tetejét.
  2. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, akkor jó, ha a teteje szépen megbarnult, de tűpróbával ellenőrizzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Még soha nem csináltam "amerikai" jellegű pitét, de már jó ideje fentem rá a fogam. Végül akkor adtam be a derekam, amikor elkezdtem nézni a 'Halottnak a csók' című sorozatot, amiben a főhős egy pitesütő, és van egy Pitekuckója, ahol a piték megannyi változata megfordul. Annyira szó szerint édes az egész sorozat, hogy nem lehet anélkül végignézni, hogy az ember ne kívánná meg A pitét. Így jött el a nap, amikor elkezdtem a pitesütést... egy klasszikussal indítottam, de ez még csak a kezdet. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!