r
Nosalty Logó

Aludttejes prósza Esztertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Matkovics Eszter
Aludttejes prósza Esztertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 2696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefireket egy tálba tesszük, és összekeverjük a lisztet, a 4 ek cukrot és a sót. Annyi lisztet kell hozzá adni, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen, de még folyós.
  2. A tepsit kikenjük (oldalát is), beleöntjük a masszát. A tetejére kiskanállal, foltokba rátesszük a tejfölt és a lekvárt, majd megszórjuk a maradék cukorral. Ez azért szükséges, hogy szépen megpiruljon a teteje is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 66751
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aludttejes prósza Esztertől
Matkovics Eszter 22 recept

Nagymama receptje. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...