r
Nosalty Logó

Alpesi sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Alpesi sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 172 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. A tésztát kifőzzük.
  3. A sajtot leresteljük. A tejjel elkeverjük a tejszínt, és feéforraljuk. A sajt felét megolvasztjuk benne. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A leszűrt résztát és burgonyát kivajazott sütőtálba rakjuk, a tejszínes mártással meglocsoljuk, a maradék sajttal megszórjuk.
  5. Sütőben szép pirosasra sütjük.
  6. A felkarikázott hagymát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és a tészára szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 544
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 53238
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Ajánló

Én a hagymával pirítottam virslikarikákat, és úgy tettem a tészta tetejére. De lehet kolbászt, sonkát, bármit. Így önálló fogásnak is elmegy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptes újságban találtam rá. Nagyon finom, laktató és a végelenségig lehet variálni. A család kedvence lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...