r
Nosalty Logó

Almával töltött camembert

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nikipszilon
Almával töltött camembert
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

880
Kalória
26.8g
Fehérje
37.3g
Szénhidrátok
70.1g
Zsír
150.4g
Víz
162g
Koleszterin
3.3g
Rost
10.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1759 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. A camembert sajtot vízszintesen félbevágjuk (lehetőleg úgy, hogy közben a külseje egyben maradjon). Egy almát megmosunk (igény szerint meg is lehet hámozni, én nem szoktam), és a közepe táján két jó ujjnyi szeletet vágunk (közben elrágcsáljuk a maradékot, konstatálva, hogy a napi vitamin is megvolt).
  2. Felverjük a tojást. Egy-egy alma szeletet fektetünk a sajtokba, és óvatosan, hogy ne törjük meg a külsejét, kissé meg is nyomkodjuk, hogy ne essen szét panírozás közben. Ezután megküzdünk a panírozással, igyekezvén, hogy minél tökéletesebben lisztes-tojásos-zsemlemorzsás legyen a széle is (szokásos módon panírozunk, először lisztbe, majd tojásba, azután szemlemorzsába, nem kutyulgatjuk össze).
  3. Forró olajban kisütjük, ne zavarjon, hogy közben kifolyik, de próbáljuk minél kevésbé mozgatni (csak egyszer megfordítani, nem ide-oda csúszkáltatni a serpenyőben), hogy a kifolyt részek mikor jó ropogósra sülnek, a camamberttől ne váljanak külön, de ha esetleg mégis megtörténne, külön is nagyon finom, ropogós.
  4. Amint átsült mindkét oldala, már tálalhatjuk is. Saláta illik mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc

A camembert-t minden formájában szeretem. Ez a recept (illetve az ötlete) egy Horváth Ilona-könyvecskéből jött, csak mikor odáig jutottam, hogy elkészítsem, épp nem volt kéznél a könyv, így saját kútfőből próbálkoztam. Napirenden lesz az eredeti verzió kipróbálása is, majd amint időm engedi. Nem kell egyébként márkás, drága sajtot venni, ez is valami névtelen volt, de sütni szerintem tökéletes a legolcsóbb.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!