r
Nosalty Logó

Almatorta krémsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almatorta krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tésztához valókat lazán összedolgozzuk, akár kézzel, akár konyhai robotgéppel. Nem kell összeállnia egy nagy golyóvá, maradhat darabokban.
  2. A tésztát belenyomkodjuk a kivajazott kör alakú, levehető oldalú tepsibe. Fontos, hogy az oldalát is kivajazzuk olyan 1-2,5 cm magasságig.
  3. A tészát vékonyan kell elnyújtani a tepsiben (egy kanál és a kezünk segítségével), úgy, hogy tepsi oldalára is jusson olyan 1,5-2,5 cm magasságig.
  4. A tésztát tepsivel együtt a hűtőbe helyezzük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  5. A krém összetevőit eldolgozzuk egy tálban, ráhalmozzuk a tésztára, és az egészet visszahelyezzük a hűtőbe, amíg az almákat meghámozzuk, feldaraboljuk.
  6. Hosszúkás darabokra vágjuk az almákat, majd megforgatjuk őket a fahájas cukorban. (Mennyei illata lesz ettől!) Ráhalmozzuk őket a krém tetejére.
  7. Utolsó műveletként rászórjuk a vágott mandulát a sütemény tetejére, és az előmelegített sütőbe helyezzük.
  8. A tepsink alá egy nagyobb gáztepsit helyezünk, mivel sütés közben esetleg egy pici almalé kifolyhat a levehető oldalú edényből.
  9. 10 percig nagy lángon sütjük (230 fok), majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és még 25-30 percig sütjük.
  10. Akkor jó a sütemény, amikor a tészta szép barnára sült, az almák is barnulnak, és egy kést beleszúrva szinte tiszta marad a késünk hegye.
  11. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk, hogy a forma lehűljön, csak akkor csatoljuk le az oldalát (10-15 perc).
  12. Finoman vezessük végig a késünket a tészta és a forma között, nehogy valahol odaragadjon a sütemény oldala formához, és leszakadjon a tészta az eltávolításkor.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7461
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre lelkesebb nézője/olvasója vagyok a Joy of baking c. blognak. Ezt a süteményt is ott találtam. Nem volt túl bonyolult lefordítani, elkészíteni sem annyira. A sütéssel még csak ismerkedem, ezért félve vágtam bele ennek a receptnek az elkészítésébe is. Mindenképpen savanyú almával fogom legközelebb csinálni, és lehet, hogy még egy kis citromlé sem árt a krémbe. Különleges és ízletes sütemény, érdemes kipróbálni. Nem a megszokott almás süti.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...