Almatorta krémsajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az omlós tésztához
-
33g finomliszt118 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
28g margarin203 kcal
-
4g vaj25 kcal
A krémhez
-
58g krémsajt144 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére
Összesen
829
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az omlós tésztához
-
130g finomliszt473 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
113g margarin810 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
230g krémsajt575 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére
Összesen
3318
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az omlós tésztához
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
A krémhez
-
13.3g krémsajt33 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére
Összesen
191
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 211.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
829
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 189.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1196.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.1 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 845.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 1039 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 956 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
3318
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
130 g finomliszt
-
0.3 teáskanál cukor
-
35 g porcukor
A krémhez
-
50 g cukor
A tetejére
-
0.5 tk fahéj
Elkészítés
Az omlós tésztához
- A tésztához valókat lazán összedolgozzuk, akár kézzel, akár konyhai robotgéppel. Nem kell összeállnia egy nagy golyóvá, maradhat darabokban.
- A tésztát belenyomkodjuk a kivajazott kör alakú, levehető oldalú tepsibe. Fontos, hogy az oldalát is kivajazzuk olyan 1-2,5 cm magasságig.
- A tészát vékonyan kell elnyújtani a tepsiben (egy kanál és a kezünk segítségével), úgy, hogy tepsi oldalára is jusson olyan 1,5-2,5 cm magasságig.
- A tésztát tepsivel együtt a hűtőbe helyezzük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
- A krém összetevőit eldolgozzuk egy tálban, ráhalmozzuk a tésztára, és az egészet visszahelyezzük a hűtőbe, amíg az almákat meghámozzuk, feldaraboljuk.
- Hosszúkás darabokra vágjuk az almákat, majd megforgatjuk őket a fahájas cukorban. (Mennyei illata lesz ettől!) Ráhalmozzuk őket a krém tetejére.
- Utolsó műveletként rászórjuk a vágott mandulát a sütemény tetejére, és az előmelegített sütőbe helyezzük.
- A tepsink alá egy nagyobb gáztepsit helyezünk, mivel sütés közben esetleg egy pici almalé kifolyhat a levehető oldalú edényből.
- 10 percig nagy lángon sütjük (230 fok), majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és még 25-30 percig sütjük.
- Akkor jó a sütemény, amikor a tészta szép barnára sült, az almák is barnulnak, és egy kést beleszúrva szinte tiszta marad a késünk hegye.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk, hogy a forma lehűljön, csak akkor csatoljuk le az oldalát (10-15 perc).
- Finoman vezessük végig a késünket a tészta és a forma között, nehogy valahol odaragadjon a sütemény oldala formához, és leszakadjon a tészta az eltávolításkor.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7460
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egyre lelkesebb nézője/olvasója vagyok a Joy of baking c. blognak. Ezt a süteményt is ott találtam. Nem volt túl bonyolult lefordítani, elkészíteni sem annyira. A sütéssel még csak ismerkedem, ezért félve vágtam bele ennek a receptnek az elkészítésébe is. Mindenképpen savanyú almával fogom legközelebb csinálni, és lehet, hogy még egy kis citromlé sem árt a krémbe. Különleges és ízletes sütemény, érdemes kipróbálni. Nem a megszokott almás süti.