r
Nosalty Logó

Almatorta krémsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almatorta krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tésztához valókat lazán összedolgozzuk, akár kézzel, akár konyhai robotgéppel. Nem kell összeállnia egy nagy golyóvá, maradhat darabokban.
  2. A tésztát belenyomkodjuk a kivajazott kör alakú, levehető oldalú tepsibe. Fontos, hogy az oldalát is kivajazzuk olyan 1-2,5 cm magasságig.
  3. A tészát vékonyan kell elnyújtani a tepsiben (egy kanál és a kezünk segítségével), úgy, hogy tepsi oldalára is jusson olyan 1,5-2,5 cm magasságig.
  4. A tésztát tepsivel együtt a hűtőbe helyezzük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  5. A krém összetevőit eldolgozzuk egy tálban, ráhalmozzuk a tésztára, és az egészet visszahelyezzük a hűtőbe, amíg az almákat meghámozzuk, feldaraboljuk.
  6. Hosszúkás darabokra vágjuk az almákat, majd megforgatjuk őket a fahájas cukorban. (Mennyei illata lesz ettől!) Ráhalmozzuk őket a krém tetejére.
  7. Utolsó műveletként rászórjuk a vágott mandulát a sütemény tetejére, és az előmelegített sütőbe helyezzük.
  8. A tepsink alá egy nagyobb gáztepsit helyezünk, mivel sütés közben esetleg egy pici almalé kifolyhat a levehető oldalú edényből.
  9. 10 percig nagy lángon sütjük (230 fok), majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és még 25-30 percig sütjük.
  10. Akkor jó a sütemény, amikor a tészta szép barnára sült, az almák is barnulnak, és egy kést beleszúrva szinte tiszta marad a késünk hegye.
  11. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk, hogy a forma lehűljön, csak akkor csatoljuk le az oldalát (10-15 perc).
  12. Finoman vezessük végig a késünket a tészta és a forma között, nehogy valahol odaragadjon a sütemény oldala formához, és leszakadjon a tészta az eltávolításkor.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7460
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre lelkesebb nézője/olvasója vagyok a Joy of baking c. blognak. Ezt a süteményt is ott találtam. Nem volt túl bonyolult lefordítani, elkészíteni sem annyira. A sütéssel még csak ismerkedem, ezért félve vágtam bele ennek a receptnek az elkészítésébe is. Mindenképpen savanyú almával fogom legközelebb csinálni, és lehet, hogy még egy kis citromlé sem árt a krémbe. Különleges és ízletes sütemény, érdemes kipróbálni. Nem a megszokott almás süti.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk