r
Nosalty Logó

Almatorta kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almatorta kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Összesen 870 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Összesen 3477 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Összesen 133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 870 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3477 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, vékonyan felszeleteljük és meglocsoljuk citromlével.
  3. A szeletelt almát a cukorral, a tört kardamom maggal elkeverjük és fedő alatt 15- 20 percet pároljuk úgy, hogy ne maradjon leve (az utolsó percekben vegyük le a fedőt.)
  4. A tészta 2/3 részét lisztezzük be és két fólia között nyújtsuk akkora kerek, vékony lappá, hogy egy 24 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk vele bélelni. Szurkáljuk meg a tésztát, öntsük bele a párolt almát és egyengessük el.
  5. A maradék tésztát lisztezzük be és két fólia között nyújtsuk akkora vékony kerek lappá, hogy be tudjuk vele fedni az almát tölteléket. A közepét lyukasszuk ki. A leeső tésztadarabokból készíthetünk díszeket a tortára.
  6. Felvert tojással kenjük át a tortát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük aranysárgára. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)
  7. Langyosan, porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4098
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Az almát őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a vajastésztás almatortát hétvégén készítettem egy születésnapra. Ez volt a kísérő az ajándék mellé. Az almát ismét kardamom maggal ízesítettem. A vajas tésztával jól lehet díszíteni, ezért éltem is a lehetőséggel. (Ez a torta is jó példa arra, hogy egyszerű alapanyagokból is készíthetünk díszes, mutatós tortát.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...