r
Nosalty Logó

Almaszósz főtt hússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Almaszósz főtt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Almaszósz elkészítése

A főtt hús elkészítése

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Almaszósz elkészítése

A főtt hús elkészítése

Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Almaszósz elkészítése

A főtt hús elkészítése

Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    2648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Almaszósz elkészítése

A főtt hús elkészítése

Elkészítés

Almaszósz elkészítése

  1. 1 kg almát meghámozunk, magházát kivesszük, apró kockákra vágjuk, majd lábosba rakjuk.
  2. Vizet öntünk rá, hogy ellepje, és a tűzhelyre tesszük, majd felforraljuk. Ezután még kb. 10 percig főzzük.
  3. Közben kb. 3 dl tejben összekeverünk kb. 2 lapos evőkanál lisztet, és villával jól csomómentesre összekeverjük.
  4. Ha felforr az almánk, akkor félrehúzzuk a lábost, és egy teaszűrőn keresztül hozzáöntjük a lisztes tejet (habarást), majd visszarakjuk a tűzhelyre, és állandóan kevergetjük.
  5. Kb. 10 perc után készen is van az almaszószunk.

A főtt hús elkészítése

  1. Amíg az alma fő, addig 1 db csirkemellet egy kisebb lábosban felteszünk főni, lehet szeletekre is összevágni, amit megsózunk és delikátot szórunk rá. Tehetünk kedvünk szerint más fűszert is, én csak ezeket szoktam.
  2. Attól függ, hogy mekkorára vágtuk össze a csirkemellet, 20-30 perc alatt megfő, és tálalhatjuk is az almaszószhoz.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 36958
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Havonta, kéthavonta eszünk ilyen finomságot! Nagyon finom, és gyomorkímélő...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha kicsit könnyebb ételre vágyunk, tudom ajánlani... De ha van maradék főtt húsunk, egyszerűen főzhetünk hozzá egy kis almaszószt, s máris kész az ebédünk...

Hozzávalók

Almaszósz elkészítése

A főtt hús elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...