r
Nosalty Logó

Almáspite-fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Almáspite-fagyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Fagyi

Karamellizált alma

Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Fagyi

Karamellizált alma

Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Fagyi

Karamellizált alma

Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Fagyi

Karamellizált alma

Elkészítés

Fagyi

  1. A joghurttal elkeverjük a cukrot és a fűszerkeveréket, majd fagylaltgépbe tesszük fél órára dermedni.

Karamellizált alma

  1. Az almát meghámozzuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, a magházat kivágjuk, majd felkockázzuk a gyümölcs húsát.
  2. Tapadásmentes serpenyőben két kanál nádcukrot megolvasztunk, rádobáljuk az almakockákat, és hozzáadunk még egy kanál juharszirupot, 2-3 perc alatt karamellizáljuk az almákat, majd félretesszük kihűlni.
  3. Ha az alma teljesen kihűlt, a dermedő fagyiba keverjük. Együtt keverjük-fagyasztjuk még 10 percig, és tálalhatjuk is.
  4. Forró vízbe mártott fagyis kanállal, amit előtte szárazra töröltünk, adagoljuk a gombócokat.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3336
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almáspite-fagyi
Évi néni 1830 recept

Az idei első fagyink. Eredetileg sütöttem hozzá mézeskalácsból kis lapokat, amivel díszíteni akartam a fagyit, de mivel nem akartam, hogy előre felfalják, így visszadugtam a kihűlt sütőbe. Majd megfeledkezve róla, bekapcsoltam a sütőt előmelegíteni kenyérsütéshez, és mire kiértem, szinte szénné égtek a kis mézeskalács lapok. Így jutott a fagyihoz a gyári ostya.

Hozzávalók

Fagyi

Karamellizált alma

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...