r
Nosalty Logó

Almás virágkalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Almás virágkalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 757 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 3030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrokat, a tojásokat és a tejszínt, majd a felfutott élesztőt, jól kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kicsavarjuk és megdinszteljük a cukrokkal és a fahéjjal pár perc alatt és kihűtjük.
  2. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit átgyúrjuk még egyszer őket és még 10 percet pihentetjük. A bucikat téglalap alakúra nyújtjuk és a tészta szélesebbik oldalára helyezzük a tölteléket, de a tészta szélétől legalább 3 cm-re, így akkor nem fog összeragadni a tészta. A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét, és egy éles késsel körülbelül 1 cm szélességben bevagdossuk a fent maradt tésztát. Ennek a résznek minimum 3-4 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége.
  3. A töltelékes részt átforgatjuk a bevagdalt részre úgy, hogy csíkok végei alulra kerüljenek. A kalács két végét összeillesztjük. Ha mindegyikkel kész vagyunk sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól kicsit távolabb, és még hagyjuk 25-30 percet kelni.
  4. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt megütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen más töltelékkel készíthetjük, túró, lekvár, diós, mákos, hiszen mindenhogy nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 102
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás virágkalács
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...