r
Nosalty Logó

Almás tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A muffinforma kikenéséhez

Összesen 1128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A muffinforma kikenéséhez

Összesen 4516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A muffinforma kikenéséhez

Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1088.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 4516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A muffinforma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, negyedeljük, apró kockákra vágjuk. Az almát együtt a mazsolával, a cukorral, a fahéjjal puhára dinszteljük, majd az aromával ízesítjük. Szűrőbe öntjük, és éjszakára hagyjuk szűrődni.
  2. A muffinformát kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát rúddá sodorjuk, és 2/3-át 12 egyforma részre osztjuk. Mindegyik részből golyót formázunk, lisztezett munkafelületen kb. 10 cm átmérőjű körre lapítjuk, amelyekkel a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük.
  5. A leszűrt almás tölteléket a mélyedésekbe osztjuk, és elsimítjuk.
  6. A megmaradt tésztát ugyancsak 12 egyforma részre osztjuk, golyókká formázzuk, és minden golyót kb. 6 cm átmérőjű körre lapítunk. Ezekkel a körökkel lefedjük az almatölteléket.
  7. A tésztát a széleken körbe jól összenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A sütiket megkenjük a tejjel elkevert tojással, majd megszórjuk a mandulával.
  8. Előmelegitett sütőben sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a formából, és úgy is hűlni hagyjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12313
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé munkaigényes, de nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A muffinforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...