r
Nosalty Logó

Almás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Almás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2653 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 2653 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet összevegyítjük és elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Ezután beletesszük a többi hozzávalót, és egy könnyű, szép, sima, pitetésztává dolgozzuk össze.
  3. Lisztezett deszkán ruhával letakarva pihentetjük addig, amíg elkészül a töltelék.

Töltelék

  1. Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük. Két kezünkkel kissé kinyomkodjuk belőle a levet.
  2. Egy tálban összekeverjük a reszelt almát a cukorral, fahéjjal, zabpehellyel.
  3. A tojásfehérjéből egy ici-picit kicsorgatunk egy kávéscsészébe, és hozzáöntünk egy teáskanálnyi tejet. Ezzel kenjük meg a tetejét.
  4. A többi fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal az almatöltelékbe forgatjuk.
  5. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Háromnegyedét megkenjük baracklekvárral. Ezután egyenletesen rákenjük az almatölteléket és feltekerjük.
  6. Ráhelyezzük a sütőlemezre, majd egy hústűvel megszurkáljuk. Megkenjük a tojásfehérjés tejjel, és előmelegített sütőben lassú tűzön aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6441
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás tekercs
Lizinka_ 604 recept

Ez egy elég régi történet. Almás pitét szerettem volna sütni, de sajnos nem volt elég lisztem hozzá. Ezért egy lapot nyújtottam, és az alma töltelékkel felsodortam a tésztát. Azóta gyakran készítem ilyen formában.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...