Almás süti crème fraîche-öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
63g alma29 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
22g finomliszt80 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g tej4 kcal
-
16g crème fraîche56 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
1g zsemlemorzsa5 kcal
A kenéshez és szóráshoz
-
14 kcal
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
488
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g alma234 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g tej28 kcal
-
125g crème fraîche446 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A kenéshez és szóráshoz
-
111 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
3901
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
31.6g alma15 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.4g tojás22 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
7.9g crème fraîche28 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
A kenéshez és szóráshoz
-
2.5g sárgabaracklekvár7 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
488
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 208.9 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 981 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.6 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 644.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 1488 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1382 micro
Összesen
3901
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g alma
-
2 ek citromlé
-
200 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
5 db tojás
-
175 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
5 ek tej
-
125 g crème fraîche
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 ek zsemlemorzsa
A kenéshez és szóráshoz
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, és zsemlemorszaval kiszórunk.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket meglocsoljuk a citromlével.
- A vajat habosra keverjük 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral és csipet sóval. 3 tojást egyenként hozzádolgozunk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet. A tésztát a tortaformában elsimítjuk (a szélein egy kicsit magasabb legyen a tészta, mint a közepén).
- A crème fraîche-t elkeverjük a 2 tojással, 50 g cukorral és az 1 vaníliás cukorral. A felét a crème fraîche-s masszának a tesztara öntjük. Rahelyezzük az almaszeleteket, majd raöntjük a maradek creme fraiche-s masszat.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
- A baracklekvárt felmelegítjük, egy szitán átpasszírozzuk. Az almákat bekenjük a lekvárral. A sütemény szélét megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8555
- Feltöltés dátuma: 2011. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egy finom almás sütemény. Tálaljuk tejszínhabbal.