Almás sült tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Redy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
922
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3686
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 244 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
922
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5418.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 372 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 1504 mg
-
Nátrium 2685 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.4 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 976 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1305 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
Összesen
3686
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát sós vízben megfőzzük, meleg vízzel leöblítve lecsöpögtetjük és az olvasztott vajon összekeverjük.
- Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A tojássárgákat a cukorral (vagy mézzel) kikeverjük, a felét félretesszük.
- A másik feléhez hozzákeverjük a lekvárt, a fahéjjal ízesítjük és belekeverjük a reszelt almát. (Nem kell kicsavarni a levét!)
- A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával és egy kikent tepsibe simítjuk.
- A tojások fehérjéből habot verünk és összeforgatjuk a tejföllel és a félretett tojássárgás cukorral. A tészta tetejére simítjuk, és előmelegített forró sütőben, közepes lángon sütjük kb. 25-30 percig.
- Kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 27518
- Feltöltés dátuma: 2010. április 29.
Ajánló
Húsos levesek után, remek második fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Redy
66 recept
Nekem a tészta jöhet sósan-édesen, mindegy: IMÁDOM! Ezt az édes-almás-lekváros változatot nagyon régóta, rendszeresen készítem a családnak.