r
Nosalty Logó

Almás rizskuglóf

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
andilla
Almás rizskuglóf
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

569
Kalória
11.4g
Fehérje
80.7g
Szénhidrátok
21.4g
Zsír
84.7g
Víz
203.9g
Koleszterin
3.8g
Rost
44.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 4549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    677.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 4549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A rizskuglófhoz

  1. A rizst a cukrokkal ízesített tejben megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni.
  2. A kuglófformát kivajazzuk, zsemlemorzsával kiszórjuk.
  3. A maradék vajat 3 dkg cukorral és a tojások sárgájával jól kikeverjük, majd belekeverjük a kihűlt rizst.
  4. 7 dkg cukorral felverjük a tojásfehérjéket, és ezt is összeforgatjuk a rizses masszával.
  5. Felét a formába öntjük, majd az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  6. A vízbe (vagy rumba) áztatott mazsolát hozzáadjuk az almához, fahéjjal (ízlés szerint cukorral) ízesítjük, és a rizs tetejére egyenletesen elterítjük.
  7. A maradék masszát rásimítjuk, majd (nem légkeveréses sütőben 180°C-on) megsütjük.
  8. A vaníliás sodóhoz forraljuk fel a tejet. A tojássárgákat a cukrokkal keverjük ki, majd egy kevés forró tejjel keverjük össze, és apránként adjuk a forró tejhez. (Azért, hogy nehogy összecsomósodjon!)
  9. Tálaláskor még melegen tálra borítjuk, olvaszott csokoládéval és puffasztott rizzsel díszíthetjük, sodót kínálhatunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Könnyű, finom édesség, és nincs vele sok baj. A díszítésnél meg szoktam kenni a kuglóf oldalát lekvárral, és úgy tapasztom rá a puffasztott rizst, majd ezután érdemes csokival lecsurgatni. A sütési idő lehet kicsit hosszabb, hogy biztosan kijöjjön a formából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!