Almás-rebarbarás morzsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
150g alma70 kcal
-
94g rebarbara15 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejéhez
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
38g zabpehely142 kcal
-
21g vaj151 kcal
A tálaláshoz
-
40g vanília fagylalt76 kcal
Összesen
935
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
600g alma281 kcal
-
375g rebarbara59 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejéhez
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
150g zabpehely569 kcal
-
84g vaj602 kcal
A tálaláshoz
-
160g vanília fagylalt304 kcal
Összesen
3738
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltelékhez
-
31.8g alma15 kcal
-
19.9g rebarbara3 kcal
-
5.3g barna cukor20 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejéhez
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
10.6g barna cukor40 kcal
-
7.9g zabpehely30 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
A tálaláshoz
-
8.5g vanília fagylalt16 kcal
Összesen
198
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.6 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 196.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
935
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 92.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2347.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 690.5 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 784.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
3738
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
3 db alma
-
3 közepes szár rebarbara
-
100 g barna cukor
-
1 evőkanál finomliszt
A tetejéhez
-
200 g finomliszt
-
200 g barna cukor
-
150 g zabpehely
-
6 ek vaj
A tálaláshoz
-
16 dkg vanília fagylalt
Elkészítés
A töltelékhez
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, a rebarbarát is feldaraboljuk.
- Összekeverjük a barna cukorral, vaníliával, liszttel. Egy tepsibe vagy sütőálló kerámia tálba öntjük, akkorába, hogy ne terüljön el benne nagyon, hanem 3-4 cm vastagsága legyen a rétegnek.
- A lisztet, barna cukrot, zabpelyhet összekeverjük. Beletesszük a vajat, majd az ujjunkkal elmorzsoljuk, de úgy, hogy borsónyi, illetve annál akár nagyobb göbök maradjanak benne.
- Rászórjuk a gyümölcs tetejére, és letakarás nélkül kb. 45 percig sütjük, illetve amíg kis színt kap a teteje, a töltelék pedig már puffog.
- Vaníliafagyival, kb. 30 perc állás után, még melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7178
- Feltöltés dátuma: 2013. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Olyan mint az almás pite, csak gyorsabb elkészíteni és talán finomabb is. Kanadában népszerű desszert. Készíthetjük csak almával, vagy bogyós gyümölcsből, eperből vagy szájízünk szerint akár vegyesen (akkor talán több liszttel, hogy felszívja a sok nedvességet és ne legyen nagyon folyós, mert akkor eláztatja a morzsát a tetején). Szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát vagy egyebet, de csak az utolsó 10 percben, nehogy megégjen.