r
Nosalty Logó

Almás-rebarbarás morzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-rebarbarás morzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A tetejéhez

A tálaláshoz

Összesen 935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A tetejéhez

A tálaláshoz

Összesen 3738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A tetejéhez

A tálaláshoz

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 3738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tetejéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, a rebarbarát is feldaraboljuk.
  3. Összekeverjük a barna cukorral, vaníliával, liszttel. Egy tepsibe vagy sütőálló kerámia tálba öntjük, akkorába, hogy ne terüljön el benne nagyon, hanem 3-4 cm vastagsága legyen a rétegnek.
  4. A lisztet, barna cukrot, zabpelyhet összekeverjük. Beletesszük a vajat, majd az ujjunkkal elmorzsoljuk, de úgy, hogy borsónyi, illetve annál akár nagyobb göbök maradjanak benne.
  5. Rászórjuk a gyümölcs tetejére, és letakarás nélkül kb. 45 percig sütjük, illetve amíg kis színt kap a teteje, a töltelék pedig már puffog.
  6. Vaníliafagyival, kb. 30 perc állás után, még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7177
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan mint az almás pite, csak gyorsabb elkészíteni és talán finomabb is. Kanadában népszerű desszert. Készíthetjük csak almával, vagy bogyós gyümölcsből, eperből vagy szájízünk szerint akár vegyesen (akkor talán több liszttel, hogy felszívja a sok nedvességet és ne legyen nagyon folyós, mert akkor eláztatja a morzsát a tetején). Szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát vagy egyebet, de csak az utolsó 10 percben, nehogy megégjen.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tetejéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...