r
Nosalty Logó

Almás pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Almás pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A topinghoz

Összesen 1049 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A topinghoz

Összesen 1049 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A topinghoz

Összesen 87 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1049 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1049 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A topinghoz

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy nagy almát héjastól összeturmixolunk fél liter tejjel, szűrőn egy szószos edénybe átszűrjük a keveréket, hogy a héja ne maradjon benne.
  2. Pár kanál tejjel keverjük simára a tejszínes pudingport és a kukoricakeményítőt. Ezzel és két evőkanál cukorral forraljuk be tejes keveréket. Sűrítsük folyamatos keverés mellett.
  3. Hideg vízzel átöblített poharakba porciózzuk a krémet. Először a pulton, majd a hűtőben hűtsük ki.

A topinghoz

  1. Közben a kimosott szószos edényben két kisebb, pucolt, apró kockára vágott almát cukorral, pici vajjal karamellizálunk. Közben fahéjjal ízesítjük. Ezt is kihűtjük és tálalásnál a krémre halmozzuk.
  2. Opcionálisan díszítésnek tehetünk egy-egy physalist, vagyis perui földicseresznyét. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4843
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy almás hab Pugliából, amit nehéz nem szeretni. Egyik általam követett olasz vloggerasszonynál, Graziellánál láttam, és nem álltam ellen neki, elkészítettem. A topingja magáért beszél, mindannyiunk kedvence lesz a fahéjas, karamellizált almakocka!

Hozzávalók

A krémhez

A topinghoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...