r
Nosalty Logó

Almás pite zabpehelyliszttel és édesítőszerrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lilla
Almás pite zabpehelyliszttel és édesítőszerrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8526.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    4413 mg
  • Nátrium
    1179 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 4480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk, és lereszeljük az almát. (Én egy kis citromlével szoktam elkeverni, hogy ne barnuljon meg, és finom ízt is kölcsönöz a sütinek.)
  2. A hozzávalókat az alma, a zabkorpa és a fahéj kivételével összegyúrjuk.
  3. A tészta felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kivajazott, kilisztezett tesibe tesszük.
  4. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával vagy zabpehellyel, épp ami kéznél van.
  5. A lereszelt almát jól kinyomkodjuk, és ráhalmozzuk a tésztára, majd ízlés szerint meghintjük fahéjjal.
  6. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ráborítjuk az alma tetejére. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze, és ne repedjen meg a tészta.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 181
  • Össznézettség: 108194
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik szintén kerülik a fehér lisztet és a cukrot, de mégis egy finom gyümölcsös házi sütire vágynak. A zabpehelylisztnek lassú a felszívódása, így beilleszthető a diétába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet azért alakítottam át, mert nem eszünk fehér lisztet és cukrot. A süti íze így majdnem hogy teljesen ugyanaz, mint anno nagymamám almás pitéjének. Nagymamám készítette mindig ezt a  nagyon finom pitét. Miután meghalt, sokáig nem volt meg a receptje, majd nagypapám egyszer csak megtalálta. Az eredeti recept így szólt: 3 bögre réteslisztet 4 dl tejföllel 1 csomag sütőporral, 10 dkg vajjal, 1 bögre cukorral összedolgozunk, a tésztát két részre osztjuk, és mind a kettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. A 1,5 kg almát megpucoljuk, lereszeljük, és miután jól kinyomkodtuk, a grízzel megszórt tészta tetejére tesszük, fahéjjal megszórjuk. A másik tésztalapot ráborítjuk, tojássárgával megkenjük, megszurkáljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...