r
Nosalty Logó

Almás pite Virágtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Almás pite Virágtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4940 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 5823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A liszteket, cukrot, sütőport és a sót összekeverjük, majd összedolgozzuk a 2 tojással, illetve a puha vajjal.
  2. A tésztát két részre vesszük. Az egyik felét kinyújtjuk, majd tepsibe fektetjük. Ízlés szerint megkenjük lekvárral (nálunk baracklekvár), meghintjük darált dióval, végül elsimítjuk rajta a tölteléket. Ezután a tészta másik felét kinyújtjuk, és befedjük vele az előbbit. A tetejét kicsit megszurkáljuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha valaki úgy szereti, a tetejét meghintheti kicsi porcukorral (szőlőcukorral) is.

Töltelék

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük (vagy apró kockára vágjuk) és egy edénybe tesszük. Megszórjuk a fűszerekkel, a cukorral és egy kicsi vajjal átpároljuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1024
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.

Ajánló

Ha van otthon igazi gyömbér, akkor a por helyett abból reszeljünk bele egy kicsit .

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite Virágtól
Virág76 35 recept

Egyik kedvencem az almás pite. Az eredeti receptet még a mamámtól tanultam, és mostanában próbáltam meg pár hozzávalót egészségesebbre cserélni. Mindig kísérletezünk a töltelékkel is, most ezt a verziót osztom meg. Akinek az ízlése más, természetesen a lekvár a dió, illetve a gyömbér simán elhagyható. Úgy is nagyon finom. A fényképen látható elrendezés a kamasz fiam műve :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...