r
Nosalty Logó

Almás pite rizsliszttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Almás pite rizsliszttel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

700
Kalória
6.5g
Fehérje
96.3g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
184.7g
Víz
140.6g
Koleszterin
5.8g
Rost
19.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 700 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4192 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 700 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4192 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a sütőporos rizslisztet a vajjal és a xilit felével összemorzsoljuk, hozzáadunk egy tojást, a tejfölt, alaposan összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük.
  2. Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben egy kis laktózmentes vajon a xilit másik felével, fahéjjal, vaníliával és pici citromhéjjal összepároljuk. Ha kissé kihűlt, a kukoricakeményítővel összeforgatjuk.
  3. A tésztát pihentetés után kinyújtjuk, ez picit talán körülményesebb, mint a hagyományos tésztával, de teljes mértékben kivitelezhető. Tegyünk alá sütőpapírt és azon dolgozzunk.
  4. Kivajazott, lisztezett piteformának az alját kibéleljük a tészta 2/3 részével, és elősütjük, hogy ne áztassa el a töltetlék. Ha kész, ráhalmozzuk a tölteléket, és a maradék tésztával befedjük a tetejét, amit a másik tojással megkenünk.
  5. Kb. 160 fokon sütjük 20-25 percig. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, megszórjuk kis xilitporral, majd tálaljuk!

Töltelék

  1. Az összepárolt tölteléket ráhalmozzuk a tésztára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez az almás pite nagyon egyszerű, sőt nem sokban különbözik egy hagyományos pitétől. Annyi kis csavarral, hogy glutén-, cukor- és laktózmentes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!