r
Nosalty Logó

Almás pite pop tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Almás pite pop tart
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 731 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 731 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 4391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat megmossuk, szárazra töröljük, majd negyedeljük, a magházukat kivágjuk. Közepes kockákra szeleteljük a gyümölcsöt majd egy fazékba tesszük a citrom levével és héjával, mézzel és fűszerekkel.
  2. Mindent alaposan elkeverünk, majd fedő alatt, alacsony lángon addig pároljuk az almát, míg teljesen szét nem esik. Keverjük meg néha-néha, hogy ne ragadjon le. Addig kell főznünk, míg kellemesen karamellizált, sűrű krémet, almavajat nem kapunk.
  3. A kész almavajat turmixoljuk teljesen simára botmixerrel vagy késes aprítóban. Hagyjuk teljesen kihűlni és felhasználásig tegyük félre.

A tésztához

  1. A vajtömböt pár órával felhasználás előtt betesszük a mélyhűtőbe és hagyjuk teljesen keményre fagyni.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot és sót, majd belereszeljük a fagyos vajat. Mindig elkeverjük a vajforgácsokat a liszttel, hogy az bevonja a szálakat és azok ne ragadjanak össze.
  3. Ha minden vaj belekerült, adjuk hozzá fokozatosan a hideg tejet és dolgozzuk kézzel, míg össze nem áll a tészta. A gombócot ne gyúrjuk túl, mert akkor nem lesz omlós a süteményünk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 3-5 milliméter vastagra. Késsel félbevágjuk majd nagyjából letisztítjuk a szélét, hogy nagyrészt egyenes legyen. Két körülbelüli téglalapot kell kapnunk így.
  5. Az alsó tésztát a sütőpapíros tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, majd elegyengetjük rajta a kihűlt almavajat. Ráhelyezzük a felső tésztát is, azt is megszurkáljuk, majd a sütemény széleit lezárjuk a villával.
  6. A pitét 20-25 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tálaláshoz

  1. A mandulát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, félretesszük. A porcukrot elkeverjük a fahéjjal és az almalével, míg sűrű mázat nem kapunk.
  2. A pitét felvágjuk, majd a mázzal és a szeletelt, pirított mandulával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2800
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 16.

Receptkategóriák

Almás pite pop tart
Lakos Benedek 392 recept

Két iskola találkozik ebben a receptben: az amerikai és a magyar almás pitét ötvöztem, így született meg az alábbi omlós tésztájú, krémes töltelékkel megáldott sütemény. Elkészítésében van pár furfang, ezektől ne ijedjünk meg, tőlük lesz oly' tökéletes a végeredmény.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...