r
Nosalty Logó

Almás pite pop tart

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Almás pite pop tart
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

731
Kalória
10.2g
Fehérje
95.6g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
150.8g
Víz
71.7g
Koleszterin
6.9g
Rost
45.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 731 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 731 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 4391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat megmossuk, szárazra töröljük, majd negyedeljük, a magházukat kivágjuk. Közepes kockákra szeleteljük a gyümölcsöt majd egy fazékba tesszük a citrom levével és héjával, mézzel és fűszerekkel.
  2. Mindent alaposan elkeverünk, majd fedő alatt, alacsony lángon addig pároljuk az almát, míg teljesen szét nem esik. Keverjük meg néha-néha, hogy ne ragadjon le. Addig kell főznünk, míg kellemesen karamellizált, sűrű krémet, almavajat nem kapunk.
  3. A kész almavajat turmixoljuk teljesen simára botmixerrel vagy késes aprítóban. Hagyjuk teljesen kihűlni és felhasználásig tegyük félre.

A tésztához

  1. A vajtömböt pár órával felhasználás előtt betesszük a mélyhűtőbe és hagyjuk teljesen keményre fagyni.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot és sót, majd belereszeljük a fagyos vajat. Mindig elkeverjük a vajforgácsokat a liszttel, hogy az bevonja a szálakat és azok ne ragadjanak össze.
  3. Ha minden vaj belekerült, adjuk hozzá fokozatosan a hideg tejet és dolgozzuk kézzel, míg össze nem áll a tészta. A gombócot ne gyúrjuk túl, mert akkor nem lesz omlós a süteményünk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk nagyjából 3-5 milliméter vastagra. Késsel félbevágjuk majd nagyjából letisztítjuk a szélét, hogy nagyrészt egyenes legyen. Két körülbelüli téglalapot kell kapnunk így.
  5. Az alsó tésztát a sütőpapíros tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, majd elegyengetjük rajta a kihűlt almavajat. Ráhelyezzük a felső tésztát is, azt is megszurkáljuk, majd a sütemény széleit lezárjuk a villával.
  6. A pitét 20-25 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tálaláshoz

  1. A mandulát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, félretesszük. A porcukrot elkeverjük a fahéjjal és az almalével, míg sűrű mázat nem kapunk.
  2. A pitét felvágjuk, majd a mázzal és a szeletelt, pirított mandulával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Két iskola találkozik ebben a receptben: az amerikai és a magyar almás pitét ötvöztem, így született meg az alábbi omlós tésztájú, krémes töltelékkel megáldott sütemény. Elkészítésében van pár furfang, ezektől ne ijedjünk meg, tőlük lesz oly' tökéletes a végeredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!