r
Nosalty Logó

Almás pite LoveCloudlet konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
LoveCloudlet
Almás pite LoveCloudlet konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 3102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 3102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

pitetészta

töltelék

Elkészítés

pitetészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tésztához szükséges alapanyagokat gyorsan összegyúrjuk, ketté felezzük a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, ez kerül sütőforma aljába. A tészta másik felét golyóvá formáljuk, és amíg a töltelék elkészül, betesszük a mélyhűtőbe.
  3. A töltelékhez magházuktól eltávolítva lereszeljük az almákat, és a cukorral, valamint a fahéjjal együtt addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  4. A tésztával kibélelt formába kerül az almás töltelék, majd a mélyhűtőből elővett tésztagombóc nagy lyukú reszelőn lereszelve.
  5. A pite tetejét egy kevés tejjel meglocsoljuk. A pitét körülbelül 30-40 percig sütjük. Forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1165
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LoveCloudlet 6 recept

Igazi klasszikus, kicsit másképp, mellesleg a kedvencem. Esős időben mindenki csináljon legalább egyet, ha nem kettőt!

Hozzávalók

pitetészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...