r
Nosalty Logó

Almás pite kicsia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsia
Almás pite kicsia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

almás töltelék

Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

almás töltelék

Összesen 4236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

almás töltelék

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 4236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

tészta

almás töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn a jól lehűtött margarint, majd hozzáadjuk a lisztet, csipet sót, és összemorzsoljuk kicsit, ügyelve arra, hogy ne olvadjon meg a margarin.
  2. A tésztához adjuk a jéghideg vizet, és összegyúrjuk a tésztát gyorsan, mielőtt megolvad. Majd mehet a hűtőbe 1-2 órára. Közben elkészítjük az almás tölteléket, hogy kihűljön, mire kell.
  3. A lehűlt tésztát 1/3 - 2/3 részre osztjuk, a nagyobb darabot kinyújtjuk úgy, hogy 2 cm túllógjon körbe a formán, és a kivajazott formába helyezzük.
  4. Megszórjuk búzadarával vagy zsemlemorzsával, hogy az alma ne áztassa el a tésztát, majd mehet rá az alma.
  5. A maradék tésztát kb 1 cm-s csíkokra vágjuk, és rács alakba helyezzük a tetejére, a széleit összenyomva. Tojással megkenjük, és mehet a sütőbe kb. 50 percre, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

almás töltelék

  1. Egy kg almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy lábasba.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, kis citromlével meglocsoljuk, megdinszteljük, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1974
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piték pitéje az almás, így ez sem maradhat ki a receptes füzetből. Alapvetően gyors, csak több részletben kell nekifogni, cserébe közben sok másra is marad idő. Az eredmény kicsit sem édes, viszont annál almásabb, ropogós-porhanyós pite. Sütés másnapján a legjobb :)

Hozzávalók

tészta

almás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...