r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy anyukám készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite ahogy anyukám készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd pár perc alatt homogén tésztát gyúrunk belőle. Amennyiben a tészta igényli, adhatunk hozzá tejet. Fóliába csomagolva, kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, és kinyomjuk belőle a levét, majd ezt is félretesszük. A tésztát kettéválasztjuk, és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, és villával sűrűn kiszurkáljuk. Rárakjuk a lereszelt almát, megszórjuk az összekevert fahéjas-cukorral, ezután pedig a búzacsírával (vagy zsemlemorzsával). Rárakjuk a kinyújtott tészta másik felét.
  3. Az egy tojásfehérjét villával kicsit habosra verjük, és rákenjük (vagy öntjük) a tésztára, ezután megszórjuk a durvára vágott dióval, és alaposan meghintjük barna cukorral. Ez a két hozzávaló fog a tetején finom ropogósra sülni. A 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3419
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazi klasszikus almás pite. A tésztája vékony, a töltelék finom fűszeres, a tetején ropogósra pirult dió és karamellizálódott barna cukor, azt hiszem, nem is kell tovább ragozni…:-)

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...