r
Nosalty Logó

Almás pite 2. BPetitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite 2. BPetitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 662 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3310 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 662 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 3310 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A zsírt és a vajat kimérjük, berakjuk a fagyasztóba 10-20 percre. Addig megcsináljuk a tölteléket.
  2. A lisztet belemérjük egy edénybe, a zsírt megforgatjuk a lisztben, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vajjal ugyanígy járunk el.
  3. Elmorzsoljuk a zsiradékot a liszttel, és hozzákeverjük a sót, annyi vizet adagolunk hozzá, hogy félkemény, nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Becsomagoljuk folpackba, és 1 órán át hűtőben hűtjük.
  5. 2/3-1/3 arányban vágjuk, és a nagyobbik felet 3 mm vastagra nyújtjuk. A pite sütőtálat vagy egy alacsonyabb szélű tortaformát kivajazunk.
  6. Ráfordítjuk a tálat a tésztára, és a vágásnál 3 cm-t ráhagyunk. Belefordítjuk a tálba a tésztát.
  7. Beleöntjük a tölteléket. A kisebbik részt is kinyújtjuk a forma nagyságára. Rárakjuk a pitére, és a széleit ráhajtjuk, villával mintát csinálunk rá. A tetejét villával megszurkáljuk, és a közepére egy nagyobb lyukat is csinálunk.
  8. A tojást felverjük, és lekenjük a tetejét, 180C-os sütőben 30-40 percig sütjük. Addig, amíg az oldala és a teteje barna nem lesz.

A töltelékhez:

  1. Az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük, és kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk egy közepes edényben. Rárakjuk az almát, és kavarunk egyet rajta, a cukrot és a fűszereket is belekavarjuk.
  3. A lisztet kikavarjuk egy kis hideg vízzel, szűrőn keresztül ráöntjük az almára. Főzzük még egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1200
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már feltöltöttem egy pitereceptet, az a változtatott fajta recept, ez az eredeti.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...