Almás piskóta Walaky konyhájából
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g alma140 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
41g alma19 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
20.5g porcukor79 kcal
-
20.5g finomliszt75 kcal
-
1.6g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3797.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 978 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 1574 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.3 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 323.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 592 micro
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Először is bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra - előmelegítjük -, mire összeállítjuk a süteményt, épp felmelegszik, majd kimérünk mindent, amit lehet, s odakészítünk, amire szükségünk lesz, így könnyebben összedobható.
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, félretesszük (kb. 4-5 alma lesz - meghámozva, lereszelve kell lennie 30 dkg-nak). A tojásokat egy tálban - amelyben kényelmesen elfér majd minden - a cukrokkal gépi habverővel habosra verjük.
- A liszttel összekavarjuk a sót, sütőport, fűszereket, s hozzáöntjük az előbbihez, s tovább verjük - nem kell sokáig -, míg egynemű masszát kapunk.
- A reszelt almát alaposan kinyomkodjuk - a levét megisszuk, ez az igazi 100 %-os almalé :) -, beletesszük a masszába, jól összekavarjuk, eloszlatjuk az almát egyenletesen.
- Végül: a sütőpapírral bélelt tepsinkbe öntjük, elegyengetjük egyenletesre, s 170 fokon, légkeveréssel, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt - kézzel kivesszük, egy tálcára ráfordítjuk a tetejét, így lehúzzuk a papírt -, s tetszés szerinti formában szeleteljük. Tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral. Másik alkalommal készíthetünk hozzá gyümölcsmártásokat, pudingokat, s mellé tálaljuk, s aki kanalazni szeretné hozzá, úgy vesz belőle a tányérjára, de le is öntheti velük. De - hangsúlyozom - önmagában is nagyon, de nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x18x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 26 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 43230
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 08.
Ajánló
Ez kb. 3 adagnyi, így érdemes duplázni mindent nyitásból, mert kevés lesz! :) Én is duplázni szoktam! :) Egyszerűen "rájárunk" napközben, s azt vesszük észre, üres a tálca! :) Tehát, ha másnap is szeretnénk még enni belőle, mindenki gondolja át, mekkora adagot készít! :) Ügyeljünk arra, hogy alaposan nyomkodjuk ki az almát, így lesz könnyű, nem nyúlós - ezt a sütit, ha összenyomjuk 2 ujjunk között, nem nyomódik össze, "visszarúgja" magát, ez is bizonyítja, hogy tökéletes! Érdemes ezt a tepsi méretet ekkora adaghoz tartani - kis eltérés természetesen nem gond, de tényleg kicsi legyen az eltérés -, mert ez a magasság tökéletesen átsül! Ha növeljük az adagot, a tepsi méretét is növeljük! Ha vastag lesz a tésztája, könnyen előfordulhat, hogy nem sül át rendesen! Egyébként, elronthatatlan, s nagyon, de nagyon finom!!!! Ebből még gyermekünknek is csomagolhatunk uzsonnára, mellé fincsi teát!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A sok barackos, szilvás sütemény után vágytam egy könnyed piskótára...... mivel beköszöntött az ősz, gondoltam, valamilyen almás szuper lenne..... elővettem a jól bevált, valóban mennyei, ízletes piskótareceptemet...... szerintem, ennél gyorsabban elkészíthető és ennyire finom, könnyű piskóta nem is létezik..... nem azért, mert az enyém :)....... próbáljátok ki, nem bánjátok meg...... nehezen lehet abbahagyni..... gyorsan fogy..... jön-megy az ember, s nem bírja megállni, hogy be ne kapjon egyet...... aztán azt vesszük észre, hűlt helye a sütinek : )........ kiválóan alkalmas gyermekünknek uzsonnára az iskolában, mellé egy flakonban fincsi tea..... de nekünk, felnőtteknek is a munkahelyre.... érdemes "eltenni" ezt a receptet......