r
Nosalty Logó

Almás piskóta Walaky konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Walaky
Almás piskóta Walaky konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra - előmelegítjük -, mire összeállítjuk a süteményt, épp felmelegszik, majd kimérünk mindent, amit lehet, s odakészítünk, amire szükségünk lesz, így könnyebben összedobható.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, félretesszük (kb. 4-5 alma lesz - meghámozva, lereszelve kell lennie 30 dkg-nak). A tojásokat egy tálban - amelyben kényelmesen elfér majd minden - a cukrokkal gépi habverővel habosra verjük.
  3. A liszttel összekavarjuk a sót, sütőport, fűszereket, s hozzáöntjük az előbbihez, s tovább verjük - nem kell sokáig -, míg egynemű masszát kapunk.
  4. A reszelt almát alaposan kinyomkodjuk - a levét megisszuk, ez az igazi 100 %-os almalé :) -, beletesszük a masszába, jól összekavarjuk, eloszlatjuk az almát egyenletesen.
  5. Végül: a sütőpapírral bélelt tepsinkbe öntjük, elegyengetjük egyenletesre, s 170 fokon, légkeveréssel, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt - kézzel kivesszük, egy tálcára ráfordítjuk a tetejét, így lehúzzuk a papírt -, s tetszés szerinti formában szeleteljük. Tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral. Másik alkalommal készíthetünk hozzá gyümölcsmártásokat, pudingokat, s mellé tálaljuk, s aki kanalazni szeretné hozzá, úgy vesz belőle a tányérjára, de le is öntheti velük. De - hangsúlyozom - önmagában is nagyon, de nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x18x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 43230
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 08.

Ajánló

Ez kb. 3 adagnyi, így érdemes duplázni mindent nyitásból, mert kevés lesz! :) Én is duplázni szoktam! :) Egyszerűen "rájárunk" napközben, s azt vesszük észre, üres a tálca! :) Tehát, ha másnap is szeretnénk még enni belőle, mindenki gondolja át, mekkora adagot készít! :)  Ügyeljünk arra, hogy alaposan nyomkodjuk ki az almát, így lesz könnyű, nem nyúlós - ezt a sütit, ha összenyomjuk 2 ujjunk között, nem nyomódik össze, "visszarúgja" magát, ez is bizonyítja, hogy tökéletes! Érdemes ezt a tepsi méretet ekkora adaghoz tartani - kis eltérés természetesen nem gond, de tényleg kicsi legyen az eltérés -, mert ez a magasság tökéletesen átsül! Ha növeljük az adagot, a tepsi méretét is növeljük! Ha vastag lesz a tésztája, könnyen előfordulhat, hogy nem sül át rendesen! Egyébként, elronthatatlan, s nagyon, de nagyon finom!!!! Ebből még gyermekünknek is csomagolhatunk uzsonnára, mellé fincsi teát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sok barackos, szilvás sütemény után vágytam egy könnyed piskótára...... mivel beköszöntött az ősz, gondoltam, valamilyen almás szuper lenne..... elővettem a jól bevált, valóban mennyei, ízletes piskótareceptemet...... szerintem, ennél gyorsabban elkészíthető és ennyire finom, könnyű piskóta nem is létezik..... nem azért, mert az enyém :)....... próbáljátok ki, nem bánjátok meg...... nehezen lehet abbahagyni..... gyorsan fogy..... jön-megy az ember, s nem bírja megállni, hogy be ne kapjon egyet...... aztán azt vesszük észre, hűlt helye a sütinek : )........ kiválóan alkalmas gyermekünknek uzsonnára az iskolában, mellé egy flakonban fincsi tea..... de nekünk, felnőtteknek is a munkahelyre.... érdemes "eltenni" ezt a receptet......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...