r
Nosalty Logó

Almás-mascarponés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Almás-mascarponés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 3616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat felkockázzuk, és robotgéppel összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, míg morzsalékos lesz.
  2. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A lehűlt tésztát a fólián kerekre nyújtjuk, kb. 0,5 cm vékonyra, hogy egy 25 cm átmérőjű piteforma alját és oldalát is befedje.
  4. 175 fokon alul-felül sütésen 10 perc alatt elősütjük.

Töltelék

  1. Közben összeállítjuk a tölteléket. Az almát meghámozzuk, kivágjuk magházát, vékonyra szeleteljük, tálba tesszük.
  2. Fél citrom levét csavarjuk rá, meghintjük kevés cukorral, fahéjjal és egy lehelet szegfűszeggel.
  3. A mascarponét 2 ek cukorral, fél citrom levével és a két tojással összekeverjük.
  4. A diót durvára vagdaljuk.
  5. Az elősütött tésztára simítjuk a krémet, tetejét megszórjuk dióval, ráhalmozzuk az almát, és 35-40 perc alatt 175 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3193
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mascarponés pite
Évi néni 1830 recept

Könnyű ebéd után megengedtük magunknak ezt a desszertet.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...