r
Nosalty Logó

Almás-mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Országh Kitti
Almás-mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 4523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rétestésztához

A töltelékhez

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10127.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    979 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 4523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A rétestésztához

  1. A 25 dkg lisztet, 3 dkg zsírt, sót és az ecetes vizet fokozatosan összegyúrjuk olyan állagúra, hogy ne ragadjon és simán elváljon az edény falától. A vizet részenként adagoljuk hozzá, mert előfordulhat, hogy kevesebb is elég lesz belőle.
  2. A tésztát rajztábla nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük az időközben felolvasztott 12 dkg zsír és 10 dkg liszt keverékével. Állni hagyjuk legalább 25 percig, amíg a zsír megdermed, majd finoman feltekerjük.
  3. Ha vékonyabb réteseket szeretnénk, akkor öt részre, ha vastagabbakat, akkor 3 egyenlő darabra vágjuk a tésztatekercset.
  4. Amennyit felhasználnánk, annyi tésztát leheletvékonyra kinyújtunk - ameddig "engedi magát".

A töltelékhez

  1. Közben a lereszelt almát a mézzel és a fahéjjal egy kevés vajon megpároljuk, majd a tűzről levéve összekeverjük a darált mákkal. Hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapokon a tölteléket, óvatosan felgöngyölítjük őket. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 47241
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Az otthoni rétestészta kivitelezés azért mégiscsak pöpec, arról nem beszélve, mennyire jó érzés a család előtt villogni az ünnepi menünél azzal, hogy “én csináltam a tésztáját is”. A boltokban kapható kész réteslapok legtöbbike borzasztó az összetételét tekintve: ha egyszer sikerül nagyobb mennyiségű rétestésztát bekeverni, meggyúrni, érdemes lehet lefagyasztani belőle.

Hozzávalók

A rétestésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...