r
Nosalty Logó

Almás-mákos-mascarponés finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-mákos-mascarponés finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

Összesen 3728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 3728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt,kettévágjuk.
  4. Krém: A tejhez habverővel hozzákeverjük a többi hozzávalót, hogy szép egynemű legyen. Feltesszük főni, és folyamatos keverés melett besűrítjük.
  5. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhez a mascarponeval együtt, óvatosan egyneművé keverjük.
  6. Almatöltelék: A lereszelt almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és fahéjat is. Kihűtjük.
  7. Összeálítás: A kettévágott tészta alsó részét megkenjük az almatöltelékkel (ha nagyon leves, kissé kinyomkodjuk, hogy ne ázzon majd el a tészta), majd a krém felét is rákenjük.
  8. Rátesszük a felső tésztalapot, megkenjük a maradék krémmel. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13168
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megcsináltam az idei ország tortáját. Isteni finom lett, csak az a rengeteg tojásfehérje ami kell hozzá:(( Át akartam variálni, hogy kevesebből is meg lehessen csinálni. Csökkentettem a mennyiségeket, és így 6 lap helyett 2 lett. És volt otthol mascarponém, azt is beletettem és nem hiába! Isteni finom lett tőle a krém. Már látom, hogy ezt a verziót igen sokszor meg fogom sütni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...