Almás-körtés desszertkrém hajdinapehellyel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
288
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1152
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
288
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1234.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.9 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 995.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
1152
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat és körtéket kicsumázzuk, felkockázzuk, és citromlével meglocsolva a vízzel elkeverve feltesszük főni.
- Néha megkeverve puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni.
- Közben a hajdinapehely felét grill alatt közepes hőfokon vékony rétegben megpirítjuk. Érdemes megkeverni 2-3 percenként. 5-6 perc alatt kész. Könnyen megég, vigyázzunk! Ahogy ropogós, egy tálba szórva hagyjuk kihűlni.
- A második adag hajdinapelyhet is megpirítjuk grill alatt. Ha nincs grillünk, több részletben, száraz serpenyőben sokszor kevergetve is megpiríthatjuk a hajdinapelyhet.
- A körtés almát összeturmixoljuk, és 4 desszertes pohárba osztjuk. Nyáron érdemes hűtőbe tenni 1-2 órára. (Ha előre készülünk, akkor a hajdinapelyhet még ne szórjuk rá, mert megpuhul. A gyümölcspépet a hűtőben tároljuk.)
- Tálalás előtt a ropogós hajdinapelyhet elosztjuk rajta, és agávé- vagy juharsziruppal, esetleg mézzel meglocsoljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 935
- Feltöltés dátuma: 2016. június 18.
Ajánló
Uzsonnára, grillpartik befejező fogásaként, vagy csak nyári hűsítőként is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A gyümölcsök elég édesek magukban, ne aggódjunk, a citromlé egyenesen kiemeli a gyümölcscukor ízét.