Almás-habos kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
47g finomliszt170 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
7g tej4 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
8g mandula49 kcal
Összesen
902
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
280g finomliszt1019 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tej22 kcal
A töltelékhez
-
1500g alma702 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
5409
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.5g tej1 kcal
A töltelékhez
-
54.8g alma26 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A habhoz
-
5.8g tojásfehérje3 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
1.8g mandula11 kcal
Összesen
196
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 235.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
902
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 215.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5430.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2266 mg
-
Nátrium 1326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 829 g
-
Cukor 556 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1410.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 797 mg
-
Retinol - A vitamin: 1639 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1319 micro
Összesen
5409
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
28 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek tej
A töltelékhez
-
1.5 kg alma
-
10 dkg cukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
1 tk fahéj
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon párologni.
- A tésztához a vajat a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt, majd jól kikeverjük.
- Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszánkat rákenjük és elegyengetjük. (Nem kell megijedni, a tészta nem túl lágy és kissé ragadós is, de spatulával vagy akár kanállal a tepsibe lehet kenni. Sülés közben szépen, egyenletesen fel fog emelkedni.)
- A tésztára simítjuk a párolt almát és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta át nem sül (kb. 20-25 perc). Tűpróbával ellenőrizzük.
- A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, az elősütött almás tésztára kenjük és megszórjuk szeletelt mandulával. 2-3 percig 180 fokon sütjük tovább a süteményt, ekkor kap egy kis kérget a hab. Ezt követően levesszük 140-150 fokra a hőfokot és addig sütjük, illetve szárítjuk így a süteményt, amíg a hab át nem sül (20-25 perc)
- Felül egy keményebb réteg legyen, alul puhább legyen a hab. (Ezt igazából az ujjainkkal tudjuk a legjobban megtapogatni, természetesen ügyelve arra, hogy nehogy megégessük a kezünket.)
- Miután megsült a habos-almás sütemény, 10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük is és fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 1045
- Tegnapi nézettség: 71
- 7 napos nézettség: 439
- Össznézettség: 307026
- Feltöltés dátuma: 2010. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Családi és baráti körben is igen szép számú hódolótáborral rendelkezik ez a remek sütemény. Hosszú évek óta készítem, különösen őszi vagy téli vasárnapi süteményként. Alapja egy kevert tészta, amelyre a párolt alma kerül, majd a mandulával megszórt tojásfehérje habkorona zárja a rétegeket. Langyosan és hidegen is igazán finom. Csak javasolni tudom a kipróbálását.