Almás - fokhagymás karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1364
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
95
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 957.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 230.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3830.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 1425 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.6 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 922.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 646 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
1364
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
3 db alma
-
8 gerezd fokhagyma
-
20 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
60 dkg burgonya
Elkészítés
- A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen).
- A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel.
- A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk.
- Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást.
- A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá.
- A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük.
- A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15400
- Feltöltés dátuma: 2011. december 04.
Ajánló
A burgonya körítés elhagyható, ilyenkor a húst egy hosszúkás tálban alufóliába csomagolva sütjük meg, és burgonyapürét kínálunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Anyukámtól tanultam ezt a receptet kb. 7 éve. Ő egy nagyon régi szakácskönyvben találta meg, de már nem emlékszem a könyv címére, csak arra, hogy már besárgultak a lapjai :)