r
Nosalty Logó

Almás - fokhagymás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Almás - fokhagymás karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3830.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen).
  2. A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel.
  3. A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk.
  4. Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást.
  5. A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá.
  6. A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük.
  7. A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15400
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Ajánló

A burgonya körítés elhagyható, ilyenkor a húst egy hosszúkás tálban alufóliába csomagolva sütjük meg, és burgonyapürét kínálunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás - fokhagymás karaj
Auringonkukka 61 recept

Anyukámtól tanultam ezt a receptet kb. 7 éve. Ő egy nagyon régi szakácskönyvben találta meg, de már nem emlékszem a könyv címére, csak arra, hogy már besárgultak a lapjai :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...