r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas cookies

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-fahéjas cookies
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5681.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 2267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kefirt és a mézet. Ezeket jól elkeverjük. (Az édesebb szájúak még tehetnek bele plusz mézet.)
  2. 3 db almát meghámozunk, lereszelünk, és elvegyítünk az eddigiekkel. 1 db almát pedig apró kockákra vágunk, és félreteszünk. (Ezt nem kell meghámozni.)
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (légkeveréses, alul-felül sütés).
  4. A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, sütőpor, fahéj) összekeverjük egy külön tálban.
  5. Az egyik tál tartalmát hozzáöntjük a másikéhoz, és teljesen összevegyítjük őket.
  6. Előveszünk egy nagy tepsit, sütőpapírral kibéleljük, majd egy evőkanál és egy kiskanál segítségével apróbb korongokat teszünk a sütőpapírra, amik legalább 5 cm szélesek és 0,5-1 cm magasak. Így kb. 26 db keksz lesz. Nem muszáj nagyon messze tenni őket egymástól, mert egy kicsit meg fognak nőni.
  7. A felvágott almakockákat elhelyezzük a nyers sütik tetején, és így tesszük a sütőbe a tepsit.
  8. Ezek valószínűleg másfél tepsiben férnek el kényelmesen. 180 fokon sütjük. 20 perc után kicsit puhább marad a belseje, 30-35 perc után inkább kekszes lesz az állaga.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3731
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2014 elején elkezdtem egy olyan diétát, ami kizárta a csokis-cukros-fehérlisztes-süteményeket. Egy kis idő után rájöttem, hogy nem feltétlen csak a túlcukrozott sütik lehetnek finomak. Ennek az ötletnek a nyomán fejlesztettem ki ezt a kekszet, amit diétázóknak feltétlenül ajánlok, mert ez az első süti számomra, amit úgy fogyasztok, hogy közben tudom, nincsenek benne káros alapanyagok, és mégis finom. De természetesen aki nagyon édesszájú, az több mézzel próbálja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...