Almás-fahéjas cookies
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
283
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2267
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 710.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 102.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
283
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 90 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5681.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2603 mg
-
Nátrium 1250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.7 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 820.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 776 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1418 micro
Összesen
2267
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kefirt és a mézet. Ezeket jól elkeverjük. (Az édesebb szájúak még tehetnek bele plusz mézet.)
- 3 db almát meghámozunk, lereszelünk, és elvegyítünk az eddigiekkel. 1 db almát pedig apró kockákra vágunk, és félreteszünk. (Ezt nem kell meghámozni.)
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (légkeveréses, alul-felül sütés).
- A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, sütőpor, fahéj) összekeverjük egy külön tálban.
- Az egyik tál tartalmát hozzáöntjük a másikéhoz, és teljesen összevegyítjük őket.
- Előveszünk egy nagy tepsit, sütőpapírral kibéleljük, majd egy evőkanál és egy kiskanál segítségével apróbb korongokat teszünk a sütőpapírra, amik legalább 5 cm szélesek és 0,5-1 cm magasak. Így kb. 26 db keksz lesz. Nem muszáj nagyon messze tenni őket egymástól, mert egy kicsit meg fognak nőni.
- A felvágott almakockákat elhelyezzük a nyers sütik tetején, és így tesszük a sütőbe a tepsit.
- Ezek valószínűleg másfél tepsiben férnek el kényelmesen. 180 fokon sütjük. 20 perc után kicsit puhább marad a belseje, 30-35 perc után inkább kekszes lesz az állaga.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3720
- Feltöltés dátuma: 2014. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
2014 elején elkezdtem egy olyan diétát, ami kizárta a csokis-cukros-fehérlisztes-süteményeket. Egy kis idő után rájöttem, hogy nem feltétlen csak a túlcukrozott sütik lehetnek finomak. Ennek az ötletnek a nyomán fejlesztettem ki ezt a kekszet, amit diétázóknak feltétlenül ajánlok, mert ez az első süti számomra, amit úgy fogyasztok, hogy közben tudom, nincsenek benne káros alapanyagok, és mégis finom. De természetesen aki nagyon édesszájú, az több mézzel próbálja.