Almás-epres-gyömbéres pite
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 280.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 740 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 626.9 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1120.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2070 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 313 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 2013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
Tésztához
-
45 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Töltelékhez
-
15 dkg nádcukor
-
3.5 dkg étkezési keményítő
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Tésztához
- Összekeverjük a lisztet és a sót, majd a felkockázott hideg(!!!) vajat is hozzáadjuk. Összemorzsoljuk őket úgy, hogy a vaj látható maradjon benne.
- Hozzáöntjük a (jéghideg!) vizet, majd ezzel is összedolgozzuk a tésztát.
- Laposra formázzuk, majd 20-30 percre a hűtőbe dugjuk.
- Kb. egy ökölnyi nagyságot levágunk a tésztából, és félretesszük. A többit kerek formára nyújtjuk, majd kibéleljük vele egy kb. 26-28 cm átmérőjű piteformát. (Az a legjobb, ha a tészta 1-2 centire kilóg a peremnél.)
- A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. Ez megy a pite tetejére majd.
Töltelékhez
- A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
- Összeforgatjuk a cukorral, gyömbérrel, vaníliával, citromlével és keményítővel.
- A gyümölcskeveréket beleöntjük a piteformába, majd a tetejére rácsos formában elhelyezzük a tésztacsíkokat.
- Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2050
- Feltöltés dátuma: 2014. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nincs is jobb államvizsgára készülvén, mint egy teljes napot ellustizni francia filmeket bámulva, miközben egy egész pite elfogyasztásával tornáztatod az állkapcsod, később az éjszaka folyamán pedig cukorsokkot kapsz. Drága Júlia meghívott magához, megsütötte a pitét, én pedig ájuldoztam a kanapén, ahogy általában szoktam, amikor valami nagyon finomat eszek. Évek óta akartam készíteni igazi kerek amerikai pitét, rácsos tetővel (a Pushing Daisies nézése közben pedig szentül megfogadtam, hogy egyszer én is nyitok egy Pie Hole-t). De valahogy sosem jutottam el odáig, főleg, hogy igazi pitesütővel sem rendelkeztem. De fentebb említett lusta-nap után újra tanuló üzemmódba helyezvén magam, egy egész délelőttöt azzal töltöttem, hogy A Pitesütőt kerestem neten. Röpke 4 órás kutatás után meg is lett az igazi, megrendeltem, és egy hét múlva itt vagyok, megsütve életem első igazi kerek, rácsos tetős amerikai pitéjét (receptjét Júliától loptam, ööh kaptam). Ezek után minimum, hogy ötöst kapok államvizsgán. Ámen.