r
Nosalty Logó

Almás-epres-gyömbéres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-epres-gyömbéres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 4899 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.9 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4899 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet és a sót, majd a felkockázott hideg(!!!) vajat is hozzáadjuk. Összemorzsoljuk őket úgy, hogy a vaj látható maradjon benne.
  2. Hozzáöntjük a (jéghideg!) vizet, majd ezzel is összedolgozzuk a tésztát.
  3. Laposra formázzuk, majd 20-30 percre a hűtőbe dugjuk.
  4. Kb. egy ökölnyi nagyságot levágunk a tésztából, és félretesszük. A többit kerek formára nyújtjuk, majd kibéleljük vele egy kb. 26-28 cm átmérőjű piteformát. (Az a legjobb, ha a tészta 1-2 centire kilóg a peremnél.)
  5. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. Ez megy a pite tetejére majd.

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Összeforgatjuk a cukorral, gyömbérrel, vaníliával, citromlével és keményítővel.
  3. A gyümölcskeveréket beleöntjük a piteformába, majd a tetejére rácsos formában elhelyezzük a tésztacsíkokat.
  4. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2053
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs is jobb államvizsgára készülvén, mint egy teljes napot ellustizni francia filmeket bámulva, miközben egy egész pite elfogyasztásával tornáztatod az állkapcsod, később az éjszaka folyamán pedig cukorsokkot kapsz. Drága Júlia meghívott magához, megsütötte a pitét, én pedig ájuldoztam a kanapén, ahogy általában szoktam, amikor valami nagyon finomat eszek. Évek óta akartam készíteni igazi kerek amerikai pitét, rácsos tetővel (a Pushing Daisies nézése közben pedig szentül megfogadtam, hogy egyszer én is nyitok egy Pie Hole-t). De valahogy sosem jutottam el odáig, főleg, hogy igazi pitesütővel sem rendelkeztem. De fentebb említett lusta-nap után újra tanuló üzemmódba helyezvén magam, egy egész délelőttöt azzal töltöttem, hogy A Pitesütőt kerestem neten. Röpke 4 órás kutatás után meg is lett az igazi, megrendeltem, és egy hét múlva itt vagyok, megsütve életem első igazi kerek, rácsos tetős amerikai pitéjét (receptjét Júliától loptam, ööh kaptam). Ezek után minimum, hogy ötöst kapok államvizsgán. Ámen.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...